A NATO rejtett programja: mi van a Németországban lévő nukleáris fegyvergyakorlat mögött?

A NATO rejtett programja: mi van a Németországban lévő nukleáris fegyvergyakorlat  mögött?

SPUTNIK NEWS

A NATO a németországi Büchelben és a belga Kleine-Brogelben lévő támaszpontjain nukleáris fegyvergyakorlatokat tart. . Az ilyen tevékenységek legitimitása és a nukleáris fegyverek telepítése nem nukleáris országokban több kérdést vet fel.

A bücheli támaszponton mintegy 20 nukleáris bomba van. Jelenleg a Bundeswehr pilótái és más NATO országokból való katonai személyzet gyakorolja, hogy miként kell bánni a nukleáris fegyverekkel. A gyakorlatokat az amerikai katonai személyzet felügyeli.

Hírdetés

A nemzetközi jogszabályok értelmében a német erők nem  használhatnak nukleáris fegyvereket. Így most erre a NATO parancsnokságától kapnak  utasításokat. A katonák megtagadhatják az engedelmességet e megalázó utasításoknak,  ugyanis a német törvények értelmében egy katonának meg kell tagadnia egy törvénytelen parancsnak való engedelmeskedést, mondta egy, a jelentésben megnevezett katonai elemző.

Pénteken Lavrov orosz külügyminiszter felszólított az amerikai nukleáris fegyverek kivonására Európából. (http://lovasistvan.hu/2017/10/21/lavrov-az-usa-nak-vigyetek-el-atomfegyvereiteket-europabol/)

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »