A német belügyminiszter szerint aggályos a „civil szervezetek” tevékenysége

Bírálta a sorosista civil szervezetek Földközi-tengeri tevékenységét és elutasította az Afrikából érkező gazdasági migránsok befogadását egy keddi nyilatkozatában a német szövetségi belügyminiszter.Thomas de Maiziere a Funke médiacsoport lapjaiban megjelent összeállításban kiemelte, hogy “nem teremt bizalmat” a civil szervezetek tevékenységével kapcsolatos aggályok sora.

Az olasz hatóságok vizsgálják azt a gyanút, hogy a civil szervezetek hajóin az elrejtőzés szándékával kikapacsolják az úgynevezett transzpondert, a hajó helyzetének megállapítására és mozgásának követésére szolgáló berendezést, ami “szigorúan tilos” – mondta a miniszter.

Hozzátette: olasz kollégája, Marco Minniti arról is tájékoztatta, hogy civil szervezetek hajói behatolnak líbiai felségvizekre és a partok térségében felkapcsolják helyzetjelző lámpáikat, segítve ezzel az Észak-Afrikából az EU felé tartó embereket szállító csónakokat abban, hogy elérjék őket.

Az is tapasztalható, hogy a tengeri útnak nekivágó emberek száma bizonyos napokon különösen magas, ami arra utal, hogy “a háttérben embercsempész bandák állnak, és szervezetten szállítják az embereket”.
Mindez azt jelenti, hogy jelenleg kizárólag “egy bűnszervezet, az embercsempészek döntenek arról, hogy ki kelhet át Európába, a kiválasztás kritériuma pedig a menekült pénzügyi helyzete”, ami a lehető legkevésbé humánus, emberséges megoldás – jelentette ki Thomas de Maiziere.

Kiemelte: “nem tudjuk pontosan, hogy mennyi potenciális migráns tartózkodik Líbiában”, és “azt sem tudjuk pontosan, hogy mennyien vannak még úton Líbia felé”.

Az viszont biztos, hogy egyre többen vannak közöttük olyanok, akik nem a polgárháború sújtotta Szíriából vagy Irakból származnak. Helyettük afrikaiak, elsősorban nyugat-afrikaiak próbálkoznak az átkeléssel, akik gazdasági okok miatt akarnak eljutni Európába.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »