A "német" igazságügy-miniszter szerint a jobboldali radikális felbujtók bűne a sok molesztálás

Senki se mondja nekem, hogy ez nem volt megszervezve és előkészítve – mondta a német igazságügyi miniszter a szilveszteri molesztálásokról és rablásokról, de óva intett attól, hogy ebből egyből következtetéseket vonjanak le a "menekültek" és a bűnözés kapcsolatáról.


Heiko Maas rámutatott a bűnösökre

Heiko Maas "német" igazságügyi és fogyasztóvédelmi miniszter (SPD) szerint a Kölnben szilveszterkor történt tömeges molesztálások előre megtervezett és megszervezett esetek voltak. "Ha ekkora horda gyűlik össze bűncselekmények elkövetésére, akkor az valamilyen tervezett formában történhet. Senki se mondja nekem, hogy ez nem volt megszervezve és előkészítve" – fogalmazott a tárcavezető a Bild am Sonntag című lapnak adott vasárnapi interjúban.

Maas szerint sürgősen ki kell deríteni, "hogyan fajulhatott eddig a helyzet". Nem zárta ki, hogy összefüggés van a kölni és más németországi városokban történt, nők elleni támadások között. Ezeket az összefüggéseket szerinte alaposan meg kell vizsgálni.

A történteknek természetesen semmi közük az ártatlan menekültekhez

"Felmerült a gyanú, hogy kiválasztottak egy dátumot, amikor kellően sok ember gyűlik össze. Ebben ez esetben ez merőben más megvilágításba kerülne" – reménykedett az igazságügyi miniszter. Akik végrehajtották ezeket a támadásokat, azok bűnözők, és bűnözőkként kell velük bánni – fűzte hozzá.

A tárcavezető fogadkozott, hogy megvizsgálják a jogsértéseket elkövető menedékkérők kiutasításának lehetőséget. Mint mondta, a "sok ártatlan menekült" védelme érdekében következetesen felelősségre kell vonni a bűnözőket. Bővíteni kell a térfigyelő rendszereket olyan helyeken, ahol nagy tömegek gyűlnek össze.

Maas ugyanakkor óva intett attól, hogy a kölni támadásokból messzemenő következtetéseket vonjanak le a "menekültek" törvénytiszteletéről. Vannak statisztikai adatok a migránsok közötti bűnözési arányokról, és a számok azt mutatják, hogy azok ugyanolyanok, mint a német állampolgárok körében. Nincs arra utaló jel szerinte, hogy a migránsáradat következtében aránytalanul nőtt a bűncselekmények száma – hazudta Maas.

A jobboldali radikálisok a felbujtók

A miniszter azzal vádolta az euroszkeptikus és bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) nevű parlamenten kívüli pártot és a hasonló nézeteket valló Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű német mozgalmat, hogy saját céljai elérésére használja a kölni eseményeket. "Olybá tűnik, mintha már alig várták volna az ilyen incidensek bekövetkeztét" – mondta a miniszter, aki szerint fel kell lépni a "jobboldali radikális felbujtókkal" szemben. "Egy jogállamnak kemény választ kell adnia cselekedeteikre" – mondta Heiko Maas.

A Bild am Sonntag bizalmas rendőrségi jelentéseket idézve azt írja, hogy észak-afrikai csoportok nyilvánvalóan közösségi portálokon keresztül szervezték meg a kölni akcióikat. Az elkövetők magából Kölnből és környezetéből érkeztek, de jöttek a szomszédos országokból is a kölni főpályaudvarra.

Rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, és ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak". Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »