A német légierő már nem tud részt venni a NATO-missziókban – csak költsék a pénzt a betolakodókra…

A Der Spiegel német lap egy a védelmi minisztériumtól kiszivárgott jelentésre hivatkozva azt írja, hogy a légierő Tornado gépei már nem tudnak részt venni a NATO tevékenységében, mert leromlott állapotuk ezt nem teszi lehetővé.

A lap szerint a 93 Tornado gép elektronikája teljesen elavult, a 80-as évek fejlesztései mára használhatatlanná váltak, emellett a gépek nem rendelkeznek megfelelő titkosított kommunikációs rendszerrel, ami szükséges lenne a nemzetközi missziók során.

Emellett, a Spiegel szerint a gépek nem rendelkeznek olyan rendszerrel sem, ami alkalmas a baráti és ellenséges erő megkülönböztetésére – a baráti tűz megakadályozása érdekében -, utóbbi pedig elvárás a NATO-missziók során.

A védelmi minisztérium szerint a Tornadok jelenlegi állapota miatt azok “többé nem vehetnek részt semmilyen NATO-műveletben”, modernizálásuk azonban nem lehetséges 2019 előtt.

Ursula von der Leyen védelmi miniszter korábban maga is kijelentette, hogy a német haderő több téren nem fog tudni részt venni a nemzetközi missziókban.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »