A német nagyvárosokban jelentősen nő a gettósodás

A német nagyvárosokban jelentősen nő a gettósodás

Ugye, kedves olvasó, ön még soha nem hibázott munka közben? Vagy netán a német média, amely több százezerszer írta le a rendőröket is büntetlenül verő hazai vagy nálunk „rettegő/szenvedő” idegen liberálisok pénzügyi- és transzcendentális wellnessparadicsomának számító Magyarországról a „diktatúra” és egyéb kifejezést, amelyeket – jelenti Baba Vanga vak jósnő sírjából – egy hónap múlva már Olaszországra is használnak, az olyan kötelező fogalmak szétlocsolása mellett, mint a weimari köztársaság, a Mussolini-állam reneszánsza, nacionalista-populista autokrácia, és minden egyéb, ami ilyenkor dukál. Az „antiszemita” jelző, susogta szintén Baba Vanga, május 29-én fog először megjelenni, azt a felálló euroszkeptikus-migránsellenes római koalícióra húzva.

De az egyébként

bennünket futószalag bőséggel gyalázó hivatalos Németországgal szemben oly példás toleranciával működő magyar közszolgálat híradója – hihetetlen, de igaz – hibázott.

Arról a híradóról van szó, amely egyetlen alkalommal nem tette a nevetség tárgyává, amikor német közszolgálati társa „tévedett”. Értsd: szándékosan ismét hazudott.

Nos, két napja a német sajtó mást nem tesz, mint szapulja az M1 Híradóját. Ugyanis ott tévedésből komolyan vették azt a német szatírát, hogy Essen („enni”) német város nevét a ramadán idejére „Fasten”-re („böjtölni”) változtatják.

Hírdetés

Akinek van öt perce, üsse be a kellő kulcsszavakat németül és száz német médium fölötti találatot kap. Vagyis a 83 milliós ország lakosságának akár jelentős részét is elérhette eme önmagát nevetségessé tevő pannon tévedés híre. Legutóbb például az ARD közszolgálati tévé Tagesschau néven futó híradójában jelentett erről tegnap Andrea Beer, e tévé Délkelet-Európáért illetékes tudósítója.

Azért nehéz bozótvágó késünk nekünk is van.

Mi is tudunk idézni a német sajtóból egy olyan témát, amely valóságával jóval nagyobbat döf, mint az Essen-Fasten tréfácska komolyan vétele.

Folytatás:

https://magyaridok.hu/kulfold/a-nemet-nagyvarosokban-jelentosen-no-a-gettosodas-3126700/

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »