A németországi népességcsere a fiatalokat érinti a legjobban és csökken az oktatási színvonal

A németországi népességcsere a fiatalokat érinti a legjobban és csökken az oktatási színvonal

COMPACT ONLINE

A népességet tekintve Németországban élenjáró Észak-Rajna-Westfáliában a népességcsere a fiatalokat érinti a leggyorsabban és leginkább. A német anyanyelvű gyermekek kisebbséggé válnak. A legújabb adatok azt mutatják, hogy az elmúlt  években a tömeges bevándorlás miként befolyásolja negatív módon a német oktatást.

E tartományban a németek többsége veszélybe került, mondta Helmut Seifen, az AfD tartományi frakciójának iskolapolitikai szóvivője.

Hírdetés

A tartomány 2750 általános iskolájának 33,89 százalékában, pontosan 932 iskolában  a német anyanyelvű gyermekek kisebbségbe kerültek.

A legnépesebb tartományban 672 általános iskolában a migránsok aránya 50 és 75 százalék között van. 204 általános iskolában ez 75 és 90 százalék között van.

Seifen elmondta még azt is, hogy a PISA-eredmények azt mutatják, hogy ha egy osztályban a migráns diákok aránya több mint 20 százalék, akkor valamennyi iskolás tanulási eredménye jelentősen csökken.

Jellemző a helyzet egy mühlenbergi általános iskolában, ahol a tanulók több mint 80 százaléka  migráns hátterű. A családok 70 százaléka kap támogatást az államtól és 40 százalékuk az iskolát az átlag alatti jegyekkel hagyja el.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »