A Playboy kiadójával gyártat kampányanyagot a Fidesz

A Playboy kiadójával gyártat kampányanyagot a Fidesz

A Marquard Média igazán olcsón, 17 millió forintért dolgozik a képviselőcsoportnak – írja a Hvg.hu.

17,7 millió forintos együttműködési megállapodást kötött a Fidesz parlamenti frakciója kiadvány létrehozása és terjesztése címszóval a színes magazinjairól ismert Marquard Media Kft.-vel – derült ki az országgyűlés hivatalának a parlament honlapjára feltöltött szerződéseiből.

A svájci milliárdos, Jürg Marquard érdekeltségét legutóbb – 20016 végén – a Népszava potenciális vevőjeként emlegetették, de a napilapot végül nem ő vette meg.

A Playboy, a JOY, az InStyle, a Shape, az Éva és a Men’s Health magazinokat kiadó, tavaly 2 milliárd forintos árbevétel mellett csaknem 100 milliós adózott eredményt ért el a cég.

Az eddigi egyetlen, áttételesen a kormánypártokhoz, pontosabban kormánypárti vezetőkhöz köthető megbízás, hogy 2015 óta a Marquard készíti a Kubatov Gábor Fidesz-alelnök vezette Ferencvárosi Torna Club Zöld & fehér című magazinját is: a lapról a cég honlapjának referenciái között a pártigazgató jobb kezétől, Nyíri Zoltántól olvasható méltatás.

A Fidesz képviselőcsoportjával még júniusban kötött, októberig szóló megbízásról Kósa Lajos frakcióvezető a hvg.hu-nak csak annyit árult el, hogy a júniusban elfogadott törvényjavaslattal életre hívott nyugdíjas-szövetkezeteket népszerűsítő kiadványról van szó, ami ősszel jelenik majd meg (szinte boritékolható, hogy a Fidesz abban folytatja a nyugdíjasokat hergelő hazugságkampányát) 

Az információt a hvg.hu-nak megerősítette a Marquard Média ügyvezető igazgatója is. A szerződésről Óhidi Zsuzsanna üzleti titokra hivatkozva nem akart többet mondani. A pártoktól érkező megbízásaikat firtató kérdésinkre az ügyvezető azt mondta:

”abszolút mindenkinek dolgozunk, akinek jó tartalomra van szüksége, akár pártoknak is”, de a Fidesz megbízása előtt állítása szerint nem dolgoztak más politikai szervezetnek.

A miniszterelnök stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős megbízottja júniusban jelentette be, hogy a választásokig hátralévő időszakban a kormány több társadalmi csoportot is megszólít majd célzottan nekik szóló kiadványokkal. Az első brossúrával júliusban meglepetésre a horgászokat célozta meg a Rogán Antal vezette propagandaminisztérium, de Nyitrai Zsolt beharangozta, hogy a nyugdíjasok következnek.

Az viszont rejtély, hogy ha előbbi megjelenését a kommunikációra milliárdokat költő Miniszterelnöki kabinetiroda intézte és finanszírozta, akkor a nyugdíjasoknak szólót miért az országgyűlési frakció állja majd, amely elvileg a törvényhozási munkával összefüggő feladataira kapja költségkeretét. Vagy: 17 millióért külön a képviselőcsoport és újabb tízmilliókért a kormány is megszólítja majd a 2018-hoz közeledve egyre nagyobb becsben tartott választói célcsoport tagjait.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »