A pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem (STU) idén már csak az elektronikus jelentkezési lapokat fogadja el

A pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem (STU) idén már csak az elektronikus jelentkezési lapokat fogadja el

A pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetemen (STU) idén már csak az elektronikusan benyújtott jelentkezési lapokat fogadják el. A jelentkezőknek így nem kell papír alapú formátumban beküldeniük a jelentkezésüket, sőt az elektronikus jelentkezési lapot sem kell kinyomtatniuk és papír formátumban postázniuk – informálta a TASR-t az STU szóvivője, Andrea Settey Hajdúchová.

Ezzel az új rendelkezéssel nemcsak csökkentették, de egyesítették is a Szlovák Műszaki Egyetem egyes karain a felvételivel kapcsolatos illetékeket. Az összeget 20 euróban határozták meg” – mondta a szóvivő.

A változással együtt át kellett alakítani az Akadémiai Információs Rendszert (AIS) is, hogy az egyetem az online kitöltött jelentkezési lapot beérkezett postaként tudja kezelni. „Többek között olyan új funkciókat  kellett a rendszerbe iktatnunk, mint például a személyes adatok feldolgozásához szükséges engedély, becsületbeli nyilatkozat, valamint PDF formátumú fájlok feltöltésének lehetővé tétele” – tájékoztatott a szóvivő.

Az összes adat kitöltésével, a személyes adatok feldolgozásához szükséges engedély elfogadásával, valamint a mellékletek feltöltésével számít kézbesítettnek a jelentkezési lap. „Ha bármilyen adat hiányozna, akkor a tanulmányi osztályok dolgozói azonnal felveszik a kapcsolatot a jelentkezőkkel” – tette hozzá Hajdúchová.

Forrás: teraz.sk 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »