A Rogánt és Habonyt reptető érdekkör átveszi a Budaörsi repülőteret

Több évtized után csütörtökön kivonul a Magyar Repülő Szövetség a budaörsi reptérről, az üzemeltetést pedig az a cég veszi át egy érdekkörbe tartozik a Rogán család tavalyi, hírhedtté vált útját szervezte – írja a hvg.hu. Az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. kommunikációs osztálya megerősítette információt. E szerint a vagyonkezelő „határozott – 180 napos – időtartamra szóló bérleti szerződést kötött az Aeroglobe Kft-vel”. „A reptér birtokátruházásának lefolytatására tervezetten augusztus 31-én fog sor kerülni. A bérlő ettől az időponttól kezdve veszi át a reptér működtetésének feladatait” – közölték.

A hvg.hu három hete írta meg először, hogy nagy változások lesznek a budaörsi repülőtéren, miután az MNV Zrt. visszaveszi az ingatlant az évtizedek óta ezt üzemeltető Magyar Repülő Szövetségtől. Akkor azt írták, hogy a stafétát a Fly-Coop Kft. veheti át, amelynek helikopterével repült egy vidéki lagzira Rogán Antal és családja – állítólag a feleség, Rogán Cecília bartelezte le az utat. Ugyanennek a cégnek a helikoptere reptette Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadót, miután egy bérelt magángép fedélzetén hazatért Makaóról, és el akarta kerülni a rá váró kamerákat.

http://mno.hu/

A jóslat egy kicsit másképp, de bejött: a repülőtér új üzemeltetője az Aeroglobe Kft. ugyanúgy a Jakab család – Jakab Ernő és fia, Jakab Tamás – tulajdonában és vezetésében van, mint a Fly-Coop. Jakabék működnek a Somogy megyei Kadarkút repterén is, ide van bejegyezve az Aeroglobe. Ez a cég az, amelyen keresztül közös üzletük van a kormány kedvenc biztonsági cégével, a Valtonnal is: az Aeroglobe és a Valton-Sec Kft. év elején alapított közös céget Hun-Jet néven, ennek ügyvezetője Jakab Tamás.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »