"A román kormányfő szerint nekünk itt kellene lógni" – Indul a "Székely zászló hadművelet"

"A román kormányfő szerint nekünk itt kellene lógni" – Indul a "Székely zászló hadművelet"

“Ha Székelyföldön mindenki kiteszi a székely zászlót, akkor megnézzük, hogy a román miniszterelnök hogy fog fölakasztani hétszázezer magyart”

mondta el Zagyva György Gyula, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) társvezetője a szervezet által indított “Székely zászló hadművelet” kezdetét bejelentő videóban.

A mozgalom – a Jobbik Ifjúsági Tagozatához hasonlóan – már egy székely zászló elhelyezésével tiltakozott a budapesti román nagykövetségnél a vállalhatatlan kijelentés ellen, ám a videó tanúsága szerint sokkal komolyabb akcióra is készülnek ennél:

a HVIM a Székely Szabadság Napjára, március 10-ére annyi székely lobogót készül eljuttatni Székelyföldre, ami garantálja, hogy minden házon legalább egy székely zászló üzenje a nagyvilágnak: Erdély magyar volt, és magyar marad!

Felhívásuk értelmében, aki szeretne anyagilag hozzájárulni a kezdeményezéshez, az a szekelyzaszlo@hvim.hu e-mail címen jelentkezve tehet felajánlást.

Ne feledjük, holnap tüntetés lesz Budapesten!

Ahogy arról portálunk is beszámolt, kedd este 18:00-kor a budapesti román nagykövetség (1146 Budapest, Thököly út 72.) elé demonstrációt hirdettek “a román miniszterelnök akasztós kijelentése ellen”.

Gulyás Balázs szervező az Alfahírnek azt nyilatkozta, hogy számít azon pártok részvételére, melyek elítélték Tudose “köteles beszédét”, az demonstráció Facebook-oldala alapján a következő felszólalókra lehet számítani:

 • Szávay István országgyűlési képviselő (Jobbik)
 • Ungár Péter önkormányzati képviselő (LMP)
 • Gulyás Balázs független közíró.
 • A közösségi oldalon rövid útmutatást is találunk azzal kapcsolatban, hogy lehet a legrövidebb úton eljutni a tüntetés színhelyére:

  Tüntetés a román miniszterelnök akasztós kijelentése ellen

  Tüntetés a román miniszterelnök akasztós kijelentése ellen

  Legyünk minél többen, mutassuk meg, hogy igenis létezik nemzeti minimum és érezze Bukarest, hogy az elszakított magyarság továbbra sem szabad préda!

  Most akkor kiderül, képesek vagyunk-e nemzetként viselkedni: tüntetést szerveznek a román nagykövetség elé

  A demonstrációt a román nagykövetség elé hirdették meg jövő kedd estére. Mihai Tudose román miniszterelnök tegnap egy román televíziónak nyilatkozva a székely zászlóra utalva mondta, hogy “ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is”.


  Forrás:alfahir.hu
  Tovább a cikkre »