A Sopronból induló utolsó vonattal jártak át lopni Ausztriába a …

Az ausztriai rendőrség 12 magyart 81 rendbeli lopással gyanúsít. A kár összértéke mintegy 68 ezer euró. Feltörtek autókat, betörtek vendéglőkbe, de egyesületek helyiségeiből is vittek el pénzt, mobil telefonokat, cigarettát és édességet. A bibi csak annyi, hogy nem magyarok, hanem magyar állampolgár cigányok voltak a lopósok. Köztük természetesen kiskorúak is vannak, 15 éves purdék öregbítették a hírnevünket.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Nagymarton (Mattersburg), és Bécsújhely (Wiener Neustadt) környéki sorozatbetörésekre derített fényt a rendőrség. Tizenkettő 15-23 év közötti magyar állampolgárságú CIGÁNY férfit 81 rendbeli betöréssel, lopással gyanúsítanak. Feltörtek autókat, betörtek vendéglőkbe, de egyesületek helyiségeiből is vittek el pénzt, mobil telefonokat, cigarettát és édességet. Személyautót és motorkerékpárt és kerékpárt is eltulajdonítottak.

A burgenland.orf.at beszámolt arról is, hogy az egyik lopott autóval balesetet is okoztak. Bécsújhelyen három ékszerüzletbe is megpróbáltak betörni: téglákkal dobták be a kirakatokat. De csak az egyik helyen jártak sikerrel.

A burgenlandi rendőrség a weboldalán részletezte: a 15 és 23 év közötti elkövetőket a nagymartoni járás nyomozói, valamint a bécsújhelyi rendőrök kerítették kézre. A bűncselekmények 2015 elején kezdődtek.

Mint írták, főként a vasútvonal mentén lévő Lépesfalván (Loipersbach), Fraknónádasdon (Rohrbach), Nagymartonban (Mattersburg), Savanyúkúton (Bad Sauerbrunn), Lajtaszentmiklóson (Neudörfl), valamint Bécsújhelyen (Wiener Neustadt) törtek be. Általában az utolsó vonattal érkeztek Sopronból Ausztriába, majd onnan reggel az elsővel tértek vissza.

kisalföld.hu

Savanyúkúton egy szemtanú értesítette a rendőrséget. Így sikerült először négy tettest elfogni. A kihallgatásokat követően a teljes csapatot, – összesen 12 főt – állítottak elő. Mindegyikük beismerő vallomást tett.

Négyen előzetes letartóztatásban vannak, egy húsz éves férfi ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak k


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »