A Soros-polip terjeszkedik

Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője szerint Soros és társai úgy érzik, hogy elérhető közelségbe került egy világkormány létrehozása, amelynek saját felfogásuk szerint ők az építőmesterei.

Soros György az általa támogatott civil szervezeteken keresztül éhségmenettel, utcai tüntetésekkel, pedagógusdemonstrációval és hajléktalanok jogait védő civilekkel érné el a célját.

„Orbán elkezdte kóstolgatni a nagy ellenséget” – ezzel a címmel közölt cikket néhány napja az Index.hu. A liberális hírportál szerint „2013 óta harcol szóban Soros György és az általa támogatott civil szervezetek ellen a kormány és a Fidesz. Az elmúlt hetekben azonban két különböző politikus két konkrét lépést is tett a csatában: Németh Szilárd utasítást adott nemzetbiztonsági átvilágításra, Lázár pedig a nemzetbiztonsági bizottság elé viszi az ügyet. Közben törvénytervezet is készül a civilekről, benne nagy bírságolási lehetőségekkel” – olvasható a cikkben.

Az internetes portál szerint „az egykori szovjet befolyási övezetben nagy hagyománya van a Soros-szervezetek ellehetetlenítésének”. Az írás apropóját az adta, hogy Németh Szilárd, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke bejelentette, a bizottsághoz, illetve a titkosszolgálatokhoz fordult, kérve a civil szervezetek tevékenységének teljes átvilágítását. Erre azt követően került sor, hogy a DC Leaks nevű leleplező portálon bemutatott dokumentumok világosan felrajzolták Soros György manipulációs nemzetközi gépezetét, összegyűjtve a Soros-hálózattal együttműködő szervezetek nevét.

2016 augusztusában egy amerikai hacker­csoport több mint 2500 fájlt hozott nyilvánosságra a DC Leaks weboldalán, amelyek Soros György nevéhez köthető civil szervezetek levelezéseit tartalmazzák. Ezekből többek között kiderült, hogy az amerikai milliárdos globális szinten működtet egy kiterjedt politikai hálózatot, és többek között Magyarországon is vannak megbízható szövetségesei, emellett anyagi támogatást biztosít olyan sajtóorgánumoknak, amelyek a bevándorlást támogatják. Ezek az újságírók abból élnek, hogy Soros György fizeti őket, és főállásban dolgoznak az európai társadalmak felbomlasztásán.

A milliárdos által támogatott civil szervezetek aktívan munkálkodnak az európai választások kimenetelének befolyásolásán és Európa színes bőrű bevándorlókkal történő benépesítésén.

A Soros György által szponzorált nemzetközi mozgalom 2013-ban csaknem félmilliárd forintot költött a magyarországi „civil” baloldal megerősítésére. A fő kedvezményezett a Társaság a Szabadságjogokért, de a Krétakör Alapítvány és az Átlátszó.hu is szerepelt azoknak a szervezeteknek listáján, amelyek összesen ötszázmillió forint támogatásban részesültek.

Bár a nyolcvanas években létrehozott Soros Alapítvány 2007-ben kivonult Magyarországról, a dollármilliárdos üzletember erős bástyákat hagyott hátra. Az Orbán-kormány utcai ellenzékéhez tartozó lobbicsoportok szinte mind Soros György bőkezű támogatását élvezik.

Vezető politikusok és a sajtó mind gyakrabban vádolják Soros Györgyöt azzal, hogy civil szervezeteken és kerülő úton támogatott sajtóorgánumokon keresztül a demokratikus választások manipulálását folytatja, emellett szándékosan a rend megbontására törekszik, hogy az így előidézett piaci bizonytalanságból anyagi haszonra tegyen szert. A még feldolgozásra váró, földrajzi területenként csoportosított dokumentumok közt külön kategóriát képeznek az amerikai elnöki hivatallal kapcsolatba hozható levelezések, melyek Soros György szervezeteihez köthető terveket, stratégiákat, valamint európai országgyűlési választásokkal és az Európába irányuló bevándorlással kapcsolatos jelentéseket is tartalmaznak.

A DC Leakst saját bevallásuk szerint amerikai hackerek működtetik, akik elkötelezettek a szólásszabadság, az emberi jogok és a demokrácia védelme iránt.

Korábban a WikiLeaks hozott nyilvánosságra olyan dokumentumokat, melyekből kiderült, hogy Soros György nemcsak anyagi támogatásban részesítette Hillary Clintont, de egyértelmű utasításokkal is ellátta azzal kapcsolatban, hogyan kezelje például az Albániában kezdődő zavargásokat. A milliárdos és az amerikai politikus egyaránt úgy gondolta, hogy nekik joguk van beavatkozni egy idegen ország belügyeibe, és ott kezelni a kialakult helyzetet.

Hírdetés

A magyarországi szereplők a Euro­pean Elections 2014 Project keretében részesültek jelentős, több százezer dolláros támogatásban. Többek közt a 444.hu: a portál 11 millió forintot, azaz ötvenezer dollárt kapott 2014-ben Soros György Open Society-hálózatától, hogy olvasói bevonásával a „civil újságírás” égisze alatt a 106 egyéni választókerületben felvegye a küzdelmet a választási visszaélésekkel szemben. Erről eddig nem tudhatott a nyilvánosság, ugyanis ezek az adatok a nemrég kiszivárgott Soros-hálózat levelezéseiből derültek ki. Ám ez a támogatás mindössze a jéghegy csúcsa.

Az Athena Intézeten keresztül az Index.hu felületén futtatott EUrológus blog­gerei is részesültek Soros millióiból annak érdekében, hogy az online platformokon közzétett cikkeikben számoljanak be az uniós választások és folyamatok körüli, magyarországi viszonyokról. Az EUrológus Online (Index.hu) 7,7 millió forint támogatásban részesült.

A Magyar Helsinki Bizottság 10 millió forintot kapott. A Magyarországon működő, civilnek mondott intézetek működését volt hivatott fenntartani, és azok tevékenységi körét gyarapítani. A Magyar Helsinki Bizottságon kívül az Eötvös Károly Intézet és a TASZ is jelentős anyagi forrásokban részesült annak érdekében, hogy folyamatosan bomlassza azokat a belföldi hangokat, amelyek ellentmondanak a Soros-féle nyílt társadalom eszméjének.

A Transparency International Magyarország 26 millió forintja az átlátható finanszírozás egyik legellentmondásosabb tüneménye: a szervezet paradox módon magyarázkodásra kényszerülhet, ugyanis Soros György nem nyilvános, 117 ezer dolláros adománya arra volt hivatott, hogy a 2014-es kampányfinanszírozások körüli átláthatóságot monitorozza a pártok körében. 

A Political Capital Intézet 21 millió forintja arra szolgált, hogy felfedje a Soros szerint szélsőjobboldali erők magyarországi tevékenységét, továbbá monitorozza az unióellenes véleményhullámok terjedését. Az intézetnek ukázba adott direktívák között szerepelt az is, hogy mindenképpen tegyen azért, hogy mozgósítsák az Európai Unió elkötelezett híveit a választásokkor.

A Media Diversity Institute 10 millió forint támogatásban részesült.

Az unió területén tevékenykedő intézet többek között azért kapott támogatást, hogy mesterségesen pozitív színben tüntesse fel az Európát érő migrációs hullámot. Továbbá forrásaikat arra is felhasználták, hogy az „idegengyűlölettel mérgezett vélemények magyarországi terjedését” semlegesítsék.

A Prospekt Műhely Alapítvány 13 millió forintja egy átfogó médiamonitorozásra szolgált, amelynek keretében össze kellett gyűjteniük a szerintük idegengyűlölettel kampányoló politikusok és média­konszernek adatait és neveit.

Az X Kommunikációs Központ 40 millió forintos, azaz mintegy 180 ezer dolláros támogatását annak érdekében kapta a szervezet, hogy felkészítse civil aktivistáit, illetve mozgósítsa őket a szélsőjobboldali pártok és üzenetek semlegesítésére. Mindemellett az uniós választások kapcsán terjesztett pozitív politikai üzenetek terjesztését is feltehetően elvárták tőlük.

A Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest 5 millió forintos támogatása arra vonatkozott, hogy tényszerű pártprogramokat terjesszenek elő a választásokban induló politikusoknak. Elsősorban természetesen nem a baloldali pártokat kellett monitorozniuk, hanem a populizmussal megvádolt szervezeteket.

Immár köztudott, hogy az illegális migráció normálisként történő elfogadtatása a Soros György által létrehozott nemzetközi hálózat egyik legfőbb feladata – ez derül ki az Open Society Foundations (OSF) egy kilencoldalas belső feljegyzéséből. Soros a migránsokat megillető minél több jog elérésén dolgozott, és ennek érdekében mintegy nyolcmillió dollárt, azaz 2,2 milliárd forintot utalt azoknak a szervezeteknek, amelyek aktívan részt vesznek a migráció sújtotta országok kormányainak befolyásolásában, adott esetben a destabilizálásában.

A dokumentum tételesen felsorolja azokat a politikai beavatkozásokat és pénzügyi támogatásokat, amelyek a 2015-ös és 2016-os évben a migránsáradat résztvevőit és annak agitátorait segítették. Mint írják, a 2010-es évek kezdetétől vállalt feladatuknak megfelelően 2020-ig mindent elkövetnek azért, hogy a tömeges migráció elfogadott dologgá váljon az európai nemzetek számára. Az összefoglalóban az OSF arra hívja fel a Soros-hálózat partnerszervezeteinek figyelmét, hogy mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a határellenőrzések megszűnjenek, a migránsok visszatoloncolása lehetetlenné váljon. Erre jó példa Németország, ahol eddig mintegy félmillió olyan migráns tartózkodik – többek közt az ugyancsak a Soros-hálózathoz tartozó ProAsyl szervezet hathatós közbenjárása nyomán –, akiknek a menedékkérelmét a hatóságok már elutasították.

– Ezzel a dokumentummal ismét bizonyítást nyert, hogy a migrációs folyamat mögött Soros György és a hozzá köthető úgynevezett civil szervezetek állnak – állapította meg Lánczi Tamás. A Századvég vezető elemzője szerint Soros és társai úgy érzik, hogy elérhető közelségbe került egy világkormány létrehozása, amelynek saját felfogásuk szerint ők az építőmesterei. Ennek érdekében pontos dátumokkal és tervekkel rendelkeznek arra vonatkozóan, hogyan építsenek fel egy határok, országok és nemzetek nélküli, homogén kultúrájú világállamot – tette hozzá.

Ám a magyarok október másodikán egységesen és egyértelműen kifejezték, hogy nem kérnek az országok és nemzetek nélküli világállamból. Márpedig hárommillió-háromszázezer ember akaratát a Soros-ernyő alá bújó civileknek is el kell fogadniuk.

Hernádi Zsuzsa – www.demokrata.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »