A Szíriai Arab Hadsereg az offenzíva előtt próbál teret nyerni Délnyugat-Szíriában

A Szíriai Arab Hadsereg az offenzíva előtt próbál teret nyerni Délnyugat-Szíriában

A Szíriai Arab Hadsereg múlt éjjel erőteljes támadásba kezdett Daraa tartomány északkeleti részén.

Nehéztüzérségi támogatással a Szíriai Arab Hadsereg és a Nemzetvédelmi Erők (NDF) alegységei megpróbáltak előrenyomulni a Légvédelmi Bázisnál, amely közvetlenül délre fekszik Harran településtől.

Néhány szíriai kormánypárti forrás szerint a Szíriai Arab Hadsereg és a nemzetvédelmiek elfoglalták ezt a létesítményt és számos harcászati jelentőségű pontot Al-Duwajri közelében.

Habár az Al-Masdar hírújság szerkesztősége még nem tudta igazolni ezeket a beszámolókat, mivel még mindig összecsapások vannak a stratégiai Boszra Al-Harir város közelében.

Miközben minden kétség nélkül a Szíriai Arab Hadsereg itteni támadása nagy mértékű, ez még nem jelenti azt, hogy a dél-szíriai offenzíva elkezdődött.

Hírdetés

A hadseregnek ezen a frontvonalon támadó csapatai a Boszra Al-Harir várost megszállva tartó vahhabita militáns csoportok védelmét tesztelhetik, mert a korábbi offenzívák nem vezettek eredményre.

Pontosabban a Szíriai Arab Hadsereg 2015 elején megpróbálta visszafoglalni Boszra Al-Harir várost, azonban a csapatok akkor visszavonulásra kényszerültek az FSA “Déli Front Dandár” és a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida/Hajat Tahrir Al-Sham) fegyveresei elleni véres harcokat követően.

Boszra Al-Harir visszavétele hihetetlenül fontos a szíriai kormányerők számára, mert a Szíriai Arab Hadsereg fő erősségének számító Izra városba vezető főútvonal mellett fekszik.

Izraban van az 5. Páncélos Hadosztály parancsnoksága és a Szíriai Nemzetvédelmi Erők legnagyobb dél-szíriai egysége.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Al-Masdarnews


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »