A Szíriai Légvédelem 13 izraeli levegő-föld rakétát fogott el

A Szíriai Légvédelem 13 izraeli levegő-föld rakétát fogott el

A Szíriai Légvédelem 13 izraeli levegő-föld rakétát semlegesített egy F-16I vadászbombázón kívül, amely Izraelben zuhant le február 10-én, a Szíria elleni izraeli támadás napján, jelentette az orosz Izvesztyia újság február 14-én a Szíriai Vezérkart idézve.

A jelentés szerint a Szíriai Arab Fegyveres Erők SZ-200 Vega, Buk és Pantszir-SZ légvédelmi komplexumokat használtak az izraeli repülőgépek és rakéták megsemmisítésére. A Szíria elleni első csapás során izraeli katonai repülőgépek 11 levegő-föld rakétát indítottak. Ezek közül nyolcat fogott el a Szíriai Légvédelem. A második csapásban az agresszor repülőgépek hét levegő-föld rakétát indítottak. A Szíriai Légvédelem ezekből ötöt semlegesített.

Hírdetés

A jelentés hozzátette, hogy a rakéták voltak a Szíriai Légvédelem elsődleges célpontjai. Az egyetlen izraeli repülőgép, ami közvetlenül megsértette a szíriai légteret szintén meg lett semmisítve. Ez a fentebb említett F-16I vadászbombázó volt. Az Izvesztyia újság által elért orosz és szíriai katonai források nem cáfolták és nem erősítették meg, hogy az F-16I vadászbombázót egy régi SZ-200 Vega rakéta találta el.

Az újság cikke szintén részleteket közölt a február 7-én történt izraeli agresszióról, amikor a megszálló entitás katonai repülőgépei Damaszkusz tartomány támadták. A cikk szerint izraeli repülőgépek nyolc levegő-föld rakétát indítottak, amelyekből a Szíriai Légvédelem hatot semmisített meg.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (South Front)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »