“A szurkolókkal együtt az állatkínzók ellen!” – a Betyársereg beszámolója Makóról

“A szurkolókkal együtt az állatkínzók ellen!” – a Betyársereg beszámolója Makóról

A Szurkolók az állatkínzás ellen csapata, élükön a hazai fociultrákkal, tüntetést szervezett április 1-ére Makóra. Azért ide, mert egy hónapja egy kutyát találtak Makó külvárosában, a Honvéd városrész közelében és a gyanú szerint az állatot „élve megnyúzták”! A megmozduláson a Betyársereg küldöttsége is részt vett. Alább a Betyársereg összefoglalója a megmozdulásról.

Tegnap a „Szurkolók az állatkínzás ellen csoport” szervezett tüntetést Makón. Győrből, Békéscsabáról, Miskolcról és Vácról jöttek szurkolók a megmozdulásra. Pestről a fradisták a kispestiek és az újpestiek is jöttek, akik egy buszon utaztak. Volt egy pár szegedi és néhány makói szurkoló is. Közel 300 emberre saccoljuk a részvevők létszámot.

Mi vásárhelyről 9-en mentünk, és még egy pár szurkoló tartott velünk. A rendőrség biztosította a helyszínt, ahol nem is volt olyan nagy gond. Egy esetben a cigány lakosok próbáltak „arcoskodni”, de figyelmen kívül hagytuk őket. Az egész menet az úgynevezett „Honvéd” városrészen ment végig, de a gettó részre nem vitték el a felvonulást. Ezen a helyen, a demonstráció során egy putriból ki lett mentve egy kutya, amin rengeteg seb, heg volt, ami harcoltatásból származhattak.

Egyesség született a „Szurkolók az állatkínzás ellen csoport” és köztünk, hogy ahová tudunk elmegyünk velük. A végén készítettünk pár fotók, majd elköszöntünk egymástól.

Makót még el se hagytuk mikor az egyik seregtagot, aki Makón dolgozik megfenyegették az ottani cigány kollégái, hogy megverik és megkéselik.

A beszámoló utolsó részéhez annyit tennénk hozzá, hogy természetesen a Betyársereg, ahogy eddig is úgy most is, kiáll az antiszociális elemek ellen, és természetesen bármi probléma lenne, mi ott leszünk Testvérünk védelmében.

Betyársereg


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »