A tavalyi döntő visszavágójával folytatódik a BL

Az előző BL-idény döntőjének visszavágójára kerül sor kedd este a labdarúgó-Bajnokok Ligájában. A Juventus a Real Madridot látja vendégül, míg a másik mérkőzésen a Bayern München Sevillába látogat.

A tavalyi döntő visszavágójára kerül sor a BL negyeddöntőjében. A címvédő Real Madrid a Juventus otthonában tenné meg a következő lépést sorozatban harmadik Bajnokok Ligája győzelméhez. Zinedine Zidane a hétvégi bajnokin pihentette kulcsjátékosait, így Cristiano Ronaldóék frissen várhatják a mérkőzést.

„Ez a meccs teljesen más lesz, mint a tavalyi finálé. Sok idő eltelt azóta, ezalatt mindkét csapat változott. Akkor mi nyertünk, de tudjuk, hogy a futballban gyorsan változnak a dolgok. Nem szabad arra a mérkőzésre gondolnunk. A mai egy nagyon fontos összecsapás lesz, amin jó játékot kell nyújtanunk” – mondta a francia tréner.

A Juventus célja a visszavágás az elbukott finálé után. A zebrák jó úton járnak, hogy sorozatban hetedik olasz bajnoki címüket is megszerezzék. A fő cél azonban, hogy az elmúlt három évben elbukott két döntő után végre a csúcsra érjenek a BL-ben.

„A tavalyi meccsből levontuk a tanulságot. Az első félidőben remekül játszottunk, a másodikban azonban nem futballoztunk elég okosan, nem tudtuk kézben tartani a mérkőzést. A Real játékosai nagyon veszélyesek, ha teret hagysz nekik. Akár két passzal is a gólhelyzetbe tudnak kerülni. Rendkívül fegyelmezett védekezésre van szükség” – emelte ki Massimilano Allegri.

A nap másik mérkőzésén a Bayern München a Sevillához látogat. Bár a bajorok egyértelműen a párharc esélyének számítanak, a spanyol együttes otthonába általában nem győzni járnak az ellenfelek.

„Minden bele kell adnunk Sevillában. Mindkét mérkőzés nagyon nehéz lesz. Azt a játékot kell nyújtanunk, amit szoktunk. Birtokolnunk kell a labdát, sokat támadni és megtartani a kellő egyensúlyt. A jó védekezés kulcsfontosságú lesz a párharc kimenetelét illetően” – nyilatkozta Javi Martinez, a németek csapat középpályása.

Mindkét mérkőzés este 20 óra 45-kor kezdődik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »