A tőketerebesi bíróság óvadék ellenében szabadlábra helyezte Sebastiano Vadalát

A tőketerebesi bíróság óvadék ellenében szabadlábra helyezte Sebastiano Vadalát

A Tőketerebesi járásbíróság óvadék ellenében szabadlábra helyezte Antonino Vadala fivérét, Sebastiano Vadalát. S. Vadala életveszélyes fenyegetés és többrendbeli garázdaság miatt emeltek vádat, március közepén vették őrizetbe. Az eljáró ügyész fellebbezett a döntés ellen, a kassai kerületi bíróságon a sor, hogy jóváhagyja, vagy elutasítsa a szabadlábra-helyezést.

A tőkterebesi járásbíróság bírója kedden döntött úgy, hogy S. Vadala indítványának helyt adva elengedi az őrizetből.

nyilatkozta a TASR szlovák hírügynökségnek Anna Pančurová a kassai kerületi bíróság szóvivője.

Az ügyész a határozat után azonnal fellebbezést nyújtott be. Ezzel kapcsolatban Pančurová elmondta, hogy a fellebbezésről a kerületi bíróság dönt majd, a testület határozathozataláig S. Vadala őrizetben marad.

Sebastiano Vadala Antonino Vadala testvére. Mindketten Kelet-Szlovákiában éltek és vállalkoztak. Antoninot az olasz rendőrség drogcsempészésért körözte, a Szlovákia pedig május közepén az európai elfogatóparancs értelmében kiadták őt az olasz hatóságoknak

S. Vadala ellen március 14-én kezdődött a büntetőeljárás, egy nappal később megtörtént a vádemelés is.

fogalmazott a kassai kerületi ügyészség szóvivője, Milan Filičko. Ha a bíróság bűnösnek találja S. Vadalát, legfeljebb három éves börtönbüntetést szabhatnak rá ki.

A Tőketerebesi járásbíróság először azért tartotta őrizetben a gyanúsítottat, mert fennállt a veszélye, hogy elszökik, elrejtőzik vagy megpróbálja befolyásolni a tanúkat. E határozat ellen fellebbezett S Vadala, a kerületi bíróság pedig helyben hagyta indítványát, még április 13-án. Azóta az úgynevezett „megelőző őrizet” keretében maradt rács mögött.

Teraz.sk

Nyitókép: hnonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »