A toleranciaállam éles lőszerrel torolja meg a kődobálást

Az izraeli nemzetbiztonsági kabinet csütörtök esti ülésén szigorú intézkedéseket hagyott jóvá az erőszakos zavargások résztvevői ellen. Az új tűzparancs szerint a biztonságiak nemcsak akkor használhatnak éles lőszert, ha őket fenyegeti közvetlen életveszély, hanem akkor is, ha egy másik ember kerül hasonló helyzetbe – értesült a közszolgálati rádió.

A tíztagú biztonsági kabinet az egyhangúlag megszavazott új rendeletben engedélyezte a köveket és Molotov-koktélokat dobó, izraeliek életét veszélyeztető palesztin fiatalok ellen az éleslőszer használatát és négy évben határozta meg a testi épséget veszélyeztető, nagykorú rendbontókra kiszabható minimális börtönbüntetést.

Hírdetés

A tizennégy-tizennyolc év közötti kiskorúakat elzárással és bírsággal, a tizenkét-tizennégy éves elfogottak szüleit megemelt összegű bírsággal büntetik. A kiskorú rendbontók szülei nem kaphatnak családi pótlékot. A tizenkét év alattiak szüleire is pénzbüntetést rónak, az összeget azonban visszakaphatják, ha gyerekük egy évig nem követ el kihágást.

Ami a nagykorúakat illeti – a legfőbb ügyész, Jehuda Weinstein javaslatára -, a legalább négyéves büntetés kiszabása nem lesz kötelező, de az ítéletben rögzíteni kell az attól való eltérés okait.

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »