A Trefort igazgatója szerint az oktatásügybe bukhat bele a Fidesz

A Trefort igazgatója szerint az oktatásügybe bukhat bele a Fidesz

Csapodi szerint nincs szükség erre a hihetetlen mennyiségű és folyamatosan bővülő tananyagra. Tudatos reformra szükség van, de a szakmának, és nem a politikusoknak kellene ezzel foglalkozni – vélekedik.

A szakember szerint ma Magyarországon túlzott az iskolákban is megmutatkozó társadalmi szétszakítottság.

„Szülőként támogathatom ezt a kontraszelektív rendszert, mert a saját gyerekemnek nyilván a legjobbat akarom, és ha valamelyik tanár nem olyan jó, akkor magánórákkal pótolom, de ezek össztársadalmi szinten nagyon rossz folyamatok.”

Csapodi szerint bár a tanári továbbképzések többségének nincs értelme, hatalmas pénzek mozognak cégek felé, ezeket az összegeket pedig úgy könyvelik el, mint amik az oktatásba mennek.

Csapodi szerint ha a kormányon lévők nem veszik észre, mekkora forrástöbbletet kellene a pedagógusi fizetésekbe fektetni, akkor a Fideszt a 2002-eshez hasonló helyzet fenyegetheti, amikor nagyrészt az oktatásügy miatt veszítette el a választást. 

„Mert a társadalom jelentős része a saját bőrén tapasztalja, mi van valójában  az oktatásban. És látják, hogy nem tejjel-mézzel folyó Kánaán.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »