A Twitter most már tényleg nagyon fellép az Európát fojtogató szemiták védelmében

A Twitter most már tényleg nagyon fellép az Európát fojtogató szemiták védelmében

A Twitter ezentúl keményebben fellép a "gyűlöletkeltő" és az "erőszakkal való fenyegetést" tartalmazó bejegyzések ellen – ígérik a mikroblogszolgáltató oldal szerdára virradó éjjel megjelent közleményében.

A Twitter szabályzata értelmében a jövőben minden esetben felfüggeszti vagy bezárja az olyan felhasználói fiókokat, amelyekben "gyűlöletteljes tartalmak" jelennek meg, vagy "elsődleges céljuk másokat bántani". A felhasználókat arra is kérhetik, hogy telefonszámmal hitelesítsék magukat. Ezek az intézkedések korábban hatékony eszközöknek bizonyultak – jegyezte meg a szolgáltató.

A mikroblogszolgáltató ezentúl megtiltja az olyan kifejezetten "gyűlölködő megnyilvánulásokat", amelyek esetében valamely felhasználót származása, nemzetisége, szexuális irányultsága, vallási hovatartozása, kora, fogyatékossága vagy betegsége miatt ér támadás.

Az új szabályok átültetése a gyakorlatba azonban nem egyszerű. A Twittert évek óta bírálják amiatt, hogy nem lép fel elég gyorsan a "gyűlöletbeszéd" vagy az erőszakkal történő fenyegetőzés ellen, s a "szélsőségesek" ezt kihasználva a közösségi oldalon és más hasonló felületen keresztül toboroznak híveket és buzdítanak erőszakra.

A Twitter mikroblogszolgáltató már az év elején keményebb fellépést helyezett kilátásba, és most az a kérdés, képes lesz-e érvényt szerezni új szabályzatának – jegyezte meg a Los Angeles-i Simon Wiesenthal Központ egyik munkatársa.

Az utóbbi hónapokban a Facebook is bírálatok kereszttüzébe került, mindenekelőtt Németországban, amiatt, hogy "túl lassan reagált a menekültek ellen uszító tartalmakra".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »