A Vajdaságban sem tétlenkedik a kereskedőház

A Vajdaságban sem tétlenkedik a kereskedőház

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) két vajdasági irodáján keresztül több mint 700 helyi vállalkozással áll kapcsolatban, és több sikeres ügylet megvalósulásában működött közre – közölte az MNKH szerdán.

A közleményben Oláh Zsanett vezérigazgató, aki a cég Kárpát-medencei Csillagtúrája keretében vajdasági vállalkozókat keresett fel, kifejtette, a kereskedőház 22 regionális képviseletből álló irodahálózata már mintegy 3000 magyar érdekeltségű céggel alakított ki napi szintű kapcsolatot. A további, nemzetközileg is versenyképes termék- és szolgáltatási portfólióval rendelkező magyar vállalkozások felkutatására indították el 2017-ben a Kárpát-medencei Csillagtúrát.

A vezérigazgató fontosnak nevezte azt is, hogy a határon túli magyar vállalkozások számára új célpiacokat találjanak, akár a Kárpát-medencében, akár távolabbi területeken.

Oláh Zsanett kiemelte, hogy az MNKH regionális irodái közreműködésével számos együttműködés jött már létre az anyaországi és a vajdasági magyar vállalkozások között. Az újvidéki képviselet segítségével például tavaly decemberben egy vajdasági vállalkozás mintegy 96 tonna halat vásárolt egy magyar halgazdaságtól, 64 millió forint értékben.

– fogalmazott a vezérigazgató, kiemelve, hogy a vajdasági fél Szerbia több pontján is értékesítette a kiváló minőségű magyar árut, így újabb lehetőségek nyílnak számára további exportsikerek elérésére.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »