A valóság még az államtitkári elszólásnál is "szebb": 3555 migránsnak adtak magyar személyi igazolványt Orbánék

A valóság még az államtitkári elszólásnál is "szebb": 3555 migránsnak adtak magyar személyi igazolványt Orbánék

Nyilvánosságra hozta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a teljes, 2017-re vonatkozó statisztikát a menedékkérelmek elbírálásáról. Az Altusz Kristóf államtitkár által említett 1291 befogadott "menekült" stimmel, az adatokból viszont az is világosan látszik, amit az államtitkár nem részletezett.

Kiderült például, hogy Európán kívülről 3347 menedékkérő érkezett Magyarországra. 1432 afgán, 812 iraki és 577 szíriai emberről van szó – írja a HVG.

A kérelmezők közül 106 ember kapott menekültstátuszt, 1110 oltalmazottit, 75 embert pedig befogadottként ismertek el. Legnagyobb arányban az afgánok kaptak valamilyen státuszt, összesen 591 ember. A státuszt kapott szírek közül csaknem mindenki – 374 ember – oltalmazott lett.

Mind az oltalmazotti, mind a menekültstátusz a magyar állampolgárokkal egyenlő jogokat biztosít, a menekültstátuszt nehezebb megszerezni. Oltalmazotti státuszt az kaphat, aki menekültstátuszra nem jogosult, de ha visszatérne hazájába, veszélyben lenne az élete. Az oltalmazotti státuszt háromévente felülvizsgálják. A befogadotti státusz csak tartózkodási engedélyt jelent.

A statisztikákból kiderül, 1781 menekültstátusszal és 1774 oltalmazotti státusszal rendelkező embernek volt magyar személyi igazolványa a tavalyi év végén. Ez összesen 3555 embert jelent.

Hírdetés

Tartózkodási engedélyt csaknem 59 ezer ember kért, csaknem felük munkavállalási céllal.

678 idegenrendészeti kiutasítást rendeltek el, a listát az ukrán állampolgárok vezetik. 392 olyan embert is kiutasítottak, akiknek az állampolgárságát nem részletezte a hivatal. 468 embert toloncoltak ki, a legtöbben pakisztániak és szerbek.

Listája van a Jobbiknak arról, hol laknak a "menekültek"

Nyilvánosságra hozta a Jobbik azoknak a településeknek a listáját, ahol bevándorlók, menekültek vagy oltalmazotti státuszban lévők élnek.

Az ellenzéki párt közérdekűadat-igénylésére, jellemzően kisebb települések jegyzői adtak ki adatokat, megyeszékhelyek nem. A bemutatott lista 17 települést tartalmaz az ország minden részéről – ezekben összesen 457 befogadott él, olvasható a HírTV oldalán.

A legtöbb "menekült", illetve oltalmazott, több mint 200 fő a Győr-Moson-Sopron megyei Vámosszabadiban él, ahol korábban nyílt befogadóállomás is működött.

A Jobbik közérdekűadat-igénylésére a többi településnek még egy napja maradt válaszolni.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »