A Vas megyei rendőrök is megkapták a fizetési felszólításokat

A Vas megyei rendőrök is megkapták a fizetési felszólításokat

Elkezdték kiküldeni a déli határnál szolgálatot teljesített Vas megyei rendőröknek is a felszólításokat, hogy nyolc napon belül fizessék vissza a már kiutalt túlóradíjuk egy részét – értesült a Magyar Nemzet.

Van, akitől 270 ezer, másoktól 100 vagy éppen 54 ezer forintot követel vissza a rendőrség arra hivatkozással, hogy több túlórát számoltak el nekik, mint amennyit valójában teljesítettek. A levélben az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatójának október 20-i állásfoglalására hivatkoznak, amely szerint „a csapatszolgálati századok átrendelése során a pihenőben töltött időszak készenlétnek minősül”. Ez azért lényeges, mert a készenléti szolgálatért csupán bruttó 90 forintos órabér jár, míg a túlszolgálatért normál munkadíjat, óránként bruttó 2-3 ezer forintot kell fizetni. A napokban írtuk meg, hogy Komárom-Esztergom megyében már több tucat rendőr kapott ugyanilyen felszólító leveleket.

Szima Judit, a Tettrekész rendőrségi szakszervezet főtitkára lapunk megkeresésére elmondta: Komárom-Esztergom megyéből eddig a csapaterős század 36 tagja fordult szervezetükhöz, Vas megyéből pedig a napokban kezdtek el érkezni a megkeresések. Szerinte azért is etikátlan az egész eljárás, mert előzőleg a rendőri vezetés megígérte, január közepéig vizsgálják a túlmunkavégzést, és annak eredményétől függően folytatódik a felszólító levelek kiküldése.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2015. 12. 31.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »