”A zsidók gyűlölete a keresztények DNS-ébe van kódolva”

A Deutsche Welle egy horrorisztikus cikket közölt húsvét hétfőn. A szerző Krsto Lazarevic, aki gyerekként menekült el Bosznia-Hercegovinából Németországba, ahol felcseperedvén több német nyelvű lapnak is ír publicisztikákat. A szerző nem kertel, már a cikk elején azt írja, hogy Németországban nincs semmilyen (migránsok által) “importált antiszemitizmus”. Ehelyett a zsidók gyűlölete a keresztények DNS-ébe van kódolva”.

“Amikor bajor tartományi politikusok arról beszélnek, hogy az iszlám nem való Németországba, akkor a beszédeikben mindig fellelhető a “zsidó-keresztény” kultúrkörre vonatkozó magyarázat. Arról azonban nem beszélnek, hogy ennek a tradíciónak lényeges eleme, hogy a keresztények zaklatták, kitiltották és meggyilkolták a zsidókat” – adja meg az alaphangot Deutsche Welle.

A szerző kiindulási dátuma 1492, ami Spanyolország történelmében nemcsak az Újvilág felfedezésének éve, hanem egyszersmind a zsidó közösség kitiltásának éve is. Ebben az évben keletkezett az úgynevezett alhambrai ediktum, amely által az összes zsidót kitiltották Spanyolország területéről. A szerző szerint sokuk a Török Birodalomban talált menedéket, olyan városokban, mint Szaloniki vagy Szarajevó, ráadásul a szultán hívta meg őket. Itt a zsidó közösség egészen a nácik megérkezéséig virágzott.

Mint írja, a németek követték el a legszörnyűbb bűnt az emberiség történetében: a holokausztot.

“Németország”, “antiszemitizmus”, “import” – lehetetlen, hogy ezekből egy értelmes mondatot lehessen összerakni. Egyet kivéve: a németországi antiszemitizmus nincs importálva. Az antiszemitizmus Németország legsikeresebb exportterméke, megelőzve az autókat, a sört és a Birkenstock-szandálokat”– írja.

A szerző úgy ír erről a kérdésről, mintha Németország továbbra is exportálná az antiszemitizmust.

Majd ezt követően arról ír, hogy miközben a második világháború után létrejött modern, demokratikus német állam mindent elkövetett Izrael biztonsága érdekében és harcolt az antiszemitizmus ellen, eközben egy egész emlékévet szentelt a reformer Luther Mártonnak, aki felszólította híveit, hogy égessék fel a zsinagógákat és végezzék ki a rabbikat.”

“A német nyelvben van egy speciális szó Izrael kritizálására: Israelkritik. De nincs szó Spanyolország, Brazília vagy Uganda kritizálására” – írja a Deutsche Welle. Ha le akarunk vonni valamilyen következtetést ebből a fejezetből a szerző szemszögéből, akkor az talán ez lenne: a németek nácik.
Az antiszemitizmus európai tradíció

A szerző szerint az antiszemitizmus nemcsak a politikai jobboldalon, hanem a baloldalon is megtalálható, sőt, a politikai centrumban is. Professzorok és munkások között egyaránt, “Hans és Ahmed is kimondja” – írja cikkében Lazarevic.

Majd ezután, mintha csak saját magát akarná hitelteleníteni, elmondja, hogy az európai muszlimok körében is igen elterjedt a zsidóellenesség.

A közelmúltbeli franciaországi holokauszttúlélő asszony brutális meggyilkolását, valamint Sarah Halimi esetét hozza fel példaként, akit egy muszlim “Allahu Akbar” kiáltás kíséretében taszított le az erkélyéről. Emellett felhozta példaként, hogy muszlim fiatalok nemrég Izrael-zászlót égettek a Brandenburgi Kapu mellett.

Sőt, még rátesz egy lapáttal, ugyanis felveti, hogy az iszlám nem egységes, de szinte mindenhol, ahol az iszlám államvallás, ott burjánzik az antiszemitizmus. Szaúd-Arábiát, Iránt említi, amelyek közül az utóbbi megsemmisítené Izraelt, valamint az európai muszlim kisebbséget sorolja ide, akiknek ez tetszik.

Berlin-Neukölln
A szerző a saját lakóhelyét is olyan helynek tekinti, ahol terjeng az antiszemitizmus. Az az érdekes, hogy itt sem éppen a tősgyökeres németek vannak többségben…

Lazarevic arról ír, hogy amikor Trump decemberben elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának, akkor nem kellett bekapcsolnia a televíziót, hogy lássa: a palesztinok meghirdették a “harag napját” három napon keresztül. Elég volt kihajolni az erkélyen, ugyanis ő a Sonnenallee-n lakik. Amikor csak konfliktus van a Közel-Keleten, azt már a kirakatokból látja, ahol előkerülnek a palesztin zászlók, amiken Izrael állam területe látható. Csakhogy a palesztin színekben – vagyis Izrael nincs…

Van egy ruhaviselet is, amelyet ilyenkor a muszlim fiatalok előszednek a gardróbokból. Annak idején ilyen ruhát viselt a Nagy Mufti, amikor Hitlerrel találkozott.

Mindezek ellenére a legtöbb antiszemita bűncselekményt a jobboldali szélsőségesek követik el…De az is igaz, hogy nem mehetsz végig a Sonnenallee-n éjszaka kipában. Németországban, 2018-ban. Valamit tennünk kell ez ellen” – fejezi be húsvéti üzenetét Lazarevic.

888.hu nyomán


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »