Afrikában is vadászgatott Semjén Zsolt – a csekély 20 milliós költséget a később bedőlt Buda-Cash Brókerház egyik vezére fizette

Afrikában is vadászgatott Semjén Zsolt – a csekély 20 milliós költséget a később bedőlt Buda-Cash Brókerház egyik vezére fizette

Három hétig a délnyugat-afrikai Namíbiában vadászott 2011-ben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke. A szafari költségét – amely megközelíthette a 20 millió forintot – Semjén jó barátja és vadásztársa, Pál Gyula, a 2015-ben becsődölt Buda-Cash Brókerház igazgatósági tagja fizette – értesült a Privatkopo.hu.

Pál Gyulával, a Buda-Cash Brókerház igazgatósági tagjával vett részt 3 hetes vadászaton, 2011 elején, a délnyugat-afrikai Namíbiában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke. A szafari minden költségét – beleértve a kilőtt vadállatok után fizetett díjakat is – Pál fizette. A bűnügyi portál információja szerint ez az összeg megközelíthette a 20 millió forintot.

Pál csupán két napot töltött bűnügyi őrizetben

Semjén egyébként belföldön is gyakran vadászott együtt Pállal, a miniszterelnök-helyettes többször vendégeskedett a Buda-Cash egyik gazdasági érdekeltségének Békés megyei vadászkastélyában – amely 2017. január óta már Mészáros Lőrinc portfóliójának részét képezi.

A vadásztárs és jó barát, Pál Gyula

A Buda-Cash Brókerház 2015 februárjában bekövetkezett csődje után a társaság több vezetőjét bűnügyi őrizetbe vették, közülük négy személyt később előzetes letartóztatásba helyezett az illetékes bíróság.

Semjén vadásztársa, Pál Gyula mindössze két napot töltött bűnügyi őrizetben, aztán szabadlábra helyezte a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az üzletember jelenleg ötödrendű vádlottja a több mint 100 milliárd forint kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalás, sikkasztás és más bűncselekmények elkövetése miatt zajló büntetőpernek.

Hírdetés

A Buda-Cashnek kedvezett Áder időhúzása

Az Országgyűlés 2013. június 27-én fogadta el a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvényjavaslatot. Áder János köztársasági elnök azonban nem írta alá, hanem megfontolásra visszaküldte a parlamentnek, amely azonban – változtatás nélkül – újra elfogadta azt. Július 13-án Áder már aláírta a takarékszövetkezeteket gyakorlatilag államosító törvényt.

A törvény elfogadásakor a fideszes többség a jogszabályban hagyott egy kiskaput, amivel „meg lehetett úszni” az állami rendszerbe való belépést. Erre akkor volt lehetőség, ha a törvény elfogadása előtt a takarékszövetkezet jelezte a bankká alakulási szándékát. Mivel a köztársaság elnök azonban megfontolásra visszaküldte a törvényt a parlamentnek, lehetőség nyílt három takarékszövetkezet – a Buda-Cash érdekkörébe tartozó Takarék Szövetkezeti Hitelintézet, a Buda Takarék Szövetkezeti Hitelintézet és a Dél-Dunántúli Takarék Szövetkezeti Hitelintézet – előtt arra, hogy beadják kérelmüket, így megmeneküljenek az államosítástól, és a Buda-Cash Brókerház gazdasági holdudvarába tartozó regionális bankokba olvadjanak.

A bűnügyi portál pénzpiaci forrásai szerint amennyiben ez nem következett volna be, a Buda-Cash már 2013 végén, 2014 elején „letérdelt” volna. A brókercég mintegy másfél éves túlélését gyakorlatilag a „bekebelezett” takarékszövetkezetekben elhelyezett betétek biztosították.

A miniszterelnök-helyettes néma maradt…

A Privatkopo.hu bűnügyi portál az elmúlt hetekben három alkalommal küldött elektronikus levelet a miniszterelnök-helyettesnek, aki azonban a cikk megjelenéséig nem reagált a lap kérdéseire, így arra sem, hogy lehet-e összefüggés a Pál Gyulához fűződő baráti viszonya, vadásztársi kapcsolata és az üzletember 2015-ben, a Buda-Cash ügyben indított nyomozás során elrendelt gyors szabadlábra helyezése között.

(Privát Kopó)

Korábban írtuk: Jegesmedvét még nem lőtt Semjén, de a Buda Cash-botrány főszereplőjével vadászott már

Svéd miniszter: amit Semjén csinált, az nem vadászat

Olyan, mintha valakinek a farmján agyonlőnének egy tehenet – a svéd rendőrség is vizsgálja Semjén vadászatát

Semjén szerint nincs azzal semmi probléma, ha féláron újítják fel édesanyja villáját, vagy baráti alapon fizetnek neki mindent

Semjén megpróbálja "kiciriblizni", hogy Bayer Zsolttal mehessen vadászni Amerikába

Ez nem rokonlátogatás: rengeteg állami pénzhez juttatott NER-társ fizette az ország fővadászának svédországi útjait


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »