Agyonlőttek egy izraeli autóst Ciszjordániában

Feltételezhetően palesztin fegyveresek végeztek egy izraeli autóssal Ciszjordániában – közölte az izraeli hadsereg és egészségügyi források kedden. A saját kocsijában agyonlőtt izraeli egy zsidó telepen élt a palesztinok lakta Náblusz közelében – mondta Magen David Adom, a zsidó állam mentőszolgálatának vezetője az izraeli hadsereg rádiójának nyilatkozva.

Az izraeli 10-es csatorna úgy tudja, a lövéseket egy másik kocsiból adták le a Havat Gilad nevű telep közelében, és a férfi több lövést is kapott a felsőtestébe és nyakába. Kritikus állapotban szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét az orvosok. A hadsereg egyik szóvivője szerint katonák keresik az elkövetőket.

December 6-án Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának és bejelentette az amerikai nagykövetség átköltöztetését Tel-Avivból Jeruzsálembe. Izrael üdvözölte, a palesztinok viszont elítélték az amerikai döntést, és zavargások kezdődtek az 1967-ben elfoglalt palesztin területeken. A palesztinok remélt független államuk fővárosának szeretnék megtenni az Izrael által szintén 1967-ben megszállt Kelet-Jeruzsálemet.

Mintegy 400 ezer izraeli él telepeken a 2,2 millió palesztin lakta Ciszjordánia területén.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »