Akinek Magyarország az első, az ne maradjon otthon

Magyarországon utoljára 1990-ben volt sordöntő választás, utána olyan választások következtek, aminek eredményeképpen, ha ügyefogyottabb kormányok is nyertek, a következő kormánynak mindig lehetősége volt az elődei hibáit kijavítani – jelentette ki Orbán Viktor az ECHO TV Bayer show című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: most olyan kérdés áll a középpontban, amit ha elhibázunk, nem tudunk kijavítani. Ha csak egy lépést is teszünk a bevándorlás kérdésében a nyugat-európaiak felé, akkor bevándorlóországgá alakítjuk hazánkat és onnan nem kehet visszajönni.

Óriási lehetőségünk van, mivel azokat a hibákat, amiket a fejlettebb nyugat-európai országok elkövettek, azokról dönthetünk úgy, hogy mi ne kövessük el – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

Azért nem akarjuk, hogy ide bevándorlók jöjjenek, mert nekünk van egy saját életünk, amit mi magyarok alakítottunk ki, van egy kultúránk, amit mi magunk építettünk fel. Ebben áll a nemzeti identitásunk. A baloldal ezt negatív dolognak tekinti és a nemzetköziségben hisz – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A kormányfő emlékeztetett: mi konzervatívok abban hiszünk, hogy vannak nemzetek, akiknek együtt kell működni a béke és a biztonság érdekében, de ennek nem az a célja, hogy eltűnjön a nemzeti karakterünk és nemzeti érdekünk. Mi a nemzetközi együttműködés hívei vagyunk – szögezte le.

A miniszterelnök úgy látja, hogy az ellenzék kampányában azonkívül, hogy utálják őt vagy a keresztény pilléreken nyugvó Magyarországot, csak arról esik szó, hogy egymással hogyan és mikor fognak össze. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem szabad hogy ez megtévesszen minket, mivel nagyon komoly hatalmak vannak a hátuk mögött.

Orbán Viktor beszélt a végéhez közeledő kampányról is. Bejelentette, hogy április 6-án, pénteken délután, Székesfehérváron lesz az országos kampányzáró, amely egy magyar kampányzáró lesz.

A miniszterelnök azt üzeni, hogy akinek Magyarország az első, az ne maradjon otthon jövő vasárnap.

A kormányfő felidézte: 1990-ben volt egy plakát, amin az állt, hogy a kommunisták mind szavaznak, legyünk ott mi is.

-Ma azt tudom mondani, hogy a sorosisták mind szavaznak, legyünk ott mi is – tette hozzá Orbán Viktor.

A teljes beszélgetés az ECHO TV oldalán, illetve youtube csatornáján is megtekinthető.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »