Alakul az ellenzéki egyezség a Belvárosban

Alakul az ellenzéki egyezség a Belvárosban

Juhász Péter után egy másik pártelnök Fekete-Győr András is visszalépett a belvárosban. A Momentum elnöke ezt azzal magyarázta, hogy egy friss közvélemény-kutatás szerint az MSZP-Párbeszéd jelöltje, V. Naszályi Márta a legesélyesebb ellenzéki jelölt. A XVI. kerületben viszont az Együtt jelöltje a Fidesz legesélyesebb kihívója, ezért azt kéri a többiektől, hogy lépjenek vissza.

Egyeztetésre érkezett egy XVI. kerületi pizzériához Vajda Zoltán, az Együtt jelöltje, miután a Közös Ország Mozgalom felmérése szerint ő az egyetlen, aki a kerületben legyőzheti Szathmáry Kristóf fideszes jelöltet.

„Az a feladat van, hogy a többi jelölttársam belássa azt, hogy az egyéni jelölt ambíciók, vagy a pártlogika, vagy a vesztes mandátum alapján számolt töredékszavazatokra hajtás azt jelenti, hogy egy fideszes marad hatalmon a parlamentben. Úgyhogy lehet, hogy nem jó a stílus, hogy húsvét hétfőre hívtam őket ide, de azt gondoltam, hogy minden nap számít, most már órák vannak hátra” – fogalmazott Vajda Zoltán. Bár az egyeztetésre rajta kívül senki más nem jött el, a képviselőjelölt ezt a húsvéti időpontnak tudta be, és lát rá esélyt, hogy még időben visszalépnek a többiek.

Jobban halad a koordináció a belvárosban, ahol Juhász Péter után a Momentum elnöke Fekete-Győr András is bejelentette, hogy visszalép. Fekete-Győr az után döntött így, hogy a körzetben újabb felmérés készült, amely az MSZP-Párbeszéd színeiben induló V. Naszályi Mártát hozta ki a legesélyesebbnek.

„A medián 1200 embert kérdezett meg és orrhosszal ugyan, de V. Naszályi Márta lett a legesélyesebb jelölt. Én tartom magam az ígéretemhez, vállalom a felelősséget és visszalépek V. Naszályi Márta javára a budapesti 1. választókerületben. Egyúttal együtt érzek azokkal a fiatalokkal is akik életükben most először vasárnap fognak tudni szavazni, de becsapva érzik magukat, mert a politikai pártok vagy tesznek rájuk, vagy a hátuk mögött adják veszik a szavazataikat úgy hogy azt még le sem adták azt. Én ilyet nem játszom. Alkuk helyett cselekszem” – jelentette ki a pártelnök.

Ennek ellenére még az is elképzelhető, hogy V. Naszályi is visszalép. A Hír TV-nek azt mondta: az a legfontosabb hogy csak egy induló legyen így ha más lehetőség nem lesz visszalép az LMP-s Csárdi Antal javára. „Abban az esetben, hogy ha ez a döntés születik a pártszövetséggel egyeztetve illetve az LMP-vel egyeztetve, akkor természetesen megteszem ezt a lépést, hiszen eleve ezt mondtam, hogy ebben a körzetben is, mint az országban mindenhol, egy jelöltnek kell maradnia és ez nem rajtam fog múlni. Azt gondolom, hogy az eredmények fényében le kell ülni meg kell beszélni és kell hozni közösen egy döntést” – fogalmazott az MSZP-P jelöltje.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje közben egy műsorban arról beszélt: 10-15 fontos körzetben lehet komoly esélye további visszalépéseknek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »