Alekszejev Tamara bronzérmes lett Los Angelesben az öttusa világkupán

Alekszejev Tamara bronzérmet nyert az öttusázók idei második világkupa-versenyén, Los Angelesben. A vk-forduló másik magyar női résztvevője, Kovács Sarolta 20. lett. A nemzetközi szövetség (UIPM) tudósítása szerint Alekszejev, aki a tavalyi vk-döntőt megnyerte, az idei első vk-n, Kairóban pedig másodikként végzett, erősségében, vívásban ezúttal is kiemelkedően teljesített, 25 győzelmet aratott és csak 10 ellenfelétől kapott ki, amivel ebben a számban a legjobbnak bizonyult. Úszásban a középmezőnyben végzett, a lovaspályán viszont csak egy pontot veszített, így három szám után az élen állt. A kombinált versenyben a lövészete nem sikerült jól, de küzdött a dobogóért, és végül harmadikként ért célba a 3200 méteres futás végén a tavalyi világbajnok orosz Gulnaz Gubajdullina és az olasz Alice Sotero mögött.

„Eleinte nem ment jól, de összetette magát fejben és a végére lehengerlő lett. Így ment át a lovardába, ahol hibátlanul teljesített. Első helyről vágott neki a laser runnak, ahol nagy küzdelemben végül a 3.helyen ért célba. Rendkívül elégedett vagyok Tamara teljesítményével Nem elsősorban a fizikai teljesítményével, mert abban még nincs igazán formában. A hozzáállása viszont annál profibb” – nyilatkozta Kállai Ákos szövetségi kapitány a Pentathlon.hu szerint.

 „Ma a vívás volt a legjobb számom, a lézeres futással viszont nem vagyok elégedett, különösen a lövészetemmel nem. A végén nagyon erősen nyomnom kellett, hogy meglegyen a dobogó” – idézte őt a UIPM hírlevele. Alekszejev elmondta még, hogy az idén különösen várja az Európa-bajnokságot, mert az az ő városában, Székesfehérváron lesz, ugyanakkor természetesen a mexikói világbajnokság is a célkeresztben van.

Kovács, a 2016-os év egyéni világbajnoka ezúttal nem vívott jól, csak 16 asszót nyert, ezzel gyakorlatilag el is szállt az esélye a kiemelkedő szereplése, még azzal együtt is, hogy a 200 méteres úszásban a negyedik időt érte el, lovaglása pedig hibátlan volt. Végül a kombinált számban a mezőny második felében végzett.

Eredmények:

http://mno.hu/

női verseny:

1. Gulnaz Gubajdullina (orosz) 1359 pont

2. Alice Sotero (olasz) 1352

3. Alekszejev Tamara 1341 (vívás: 25 győzelem/10 vereség/250 pont, úszás: 2.19.13 perc/272 pont, lovaglás: 299 pont, lézerlövészetes-futás: 13:00.00/520 pont)

…20. Kovács Sarolta 1278 (16/19/196, 2:12.44/286, 300, 13:24.00/496)

Csütörtökön – magyar idő szerint részben péntek hajnalban – a férfiak döntője következik, melybe a magyarok közül Demeter Bence, Marosi Ádám és Szép Balázs jutott be, majd az utolsó napon a vegyes váltót rendezik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »