Allah akbarozva hajtott gyalogosok közé Bécsben egy török, Korán is volt az autóban – de a vallási indítékra csak gyanakodni lehet

Megtagadta a vallomástételt a Bécsben száguldozó ámokfutó férfi, aki autójával előző nap szándékosan gyalogosok közé hajtott – közölte a bécsi rendőrségi szóvivő pénteken.

A Bécsben született, török származású 21 éves férfi édesapja autójával az osztrák főváros Favoriten negyedében követte el tettét csütörtökön. Az eset során senki nem sérült meg.

Tanúvallomások szerint a férfi száguldozás közben és elfogásakor is Allah akbar! (Allah hatalmas!) kiáltást hallatott, az autó hátsó ülésen pedig a Korán egyik példányát találták meg.

Hírdetés

A rendőrség "nem zárja ki" (!), hogy tette elkövetésének vallási indítéka volt. A férfi ellen terrorista szervezetben való részvétel gyanúja és szándékosan elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoznak. Az ügyészség pénteken kérvényezte a férfi vizsgálati fogságát. A férfiről ugyanakkor az is ismertté vált, hogy pár héttel ezelőtt veszítette el az állását.

Az eset éppen aznap történt, amikor életfogytiglan tartó börtönbüntetésre ítélték és kóros elmeállapotú elítéltek intézetébe utalták a grazi ámokfutót, akinek száguldozása tavaly júniusban három halálos áldozatot követelt, a sérültek száma pedig elérte az ötvenet.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »