Álljunk meg kenyérért, holnap ismét zárva lesznek az üzletek!

Álljunk meg kenyérért, holnap ismét zárva lesznek az üzletek!

A Munkatörvénykönyv újítása alapján július 5-én tartottak először zárva országszerte a kiskereskedelmi egységek (üzletek). Lassan kezdünk hozzászokni az újításhoz hiszen alig több mint két hét után, most is találkozhatunk majd a kötelező boltzárral. 

 

Az intézkedés alapján a munkáltatók nem kötelezhetik az eladással kapcsolatos munkára alkalmazottaik a kijelölt ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon. Amennyiben megszegik a tiltást, úgy akár 100 ezer eurós bírságra is számíthatnak.

 

Az ünnepnapi boltzár a következő napokra vonatkozik: január 1., január 6., nagypéntek, húsvétvasárnap, húsvéthétfő, május 1., május 8., július 5., augusztus 29., szeptember 1., szeptember 15., november 1., november 17., december 24-én 12 órától, december 25., december 26.

 

A kiskereskedelmet érintő tiltó rendelkezés alól kivételt egyedül az üzemanyagtöltő állomások, a gyógyszertárak, a repülőtéri, kikötői, illetőleg más tömegközlekedési intézményben vagy kórházakban található boltok, a jegypénztárak és az ajándékboltok jelentenek, valamint például fodrászatok, szépségszalonok, kölcsönzők, ahol szolgáltatásokat árulnak, nem pedig árut.

 

Körkép.sk

Nyitókép: postoj.sk

The post Álljunk meg kenyérért, holnap ismét zárva lesznek az üzletek! appeared first on Körkép.sk.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »