Alpesisí-világkupa: Miklós Edit nagyot esett és elájult a célban

Alpesisí-világkupa: Miklós Edit nagyot esett és elájult a célban

Közvetlenül célba érkezése után hanyatt esett, beütötte a fejét és elájult Miklós Edit az alpesisí-világkupa idei első gyorsasági számában, az ausztriai Bad Kleinkirchheimben rendezett szombati szuper-óriásműlesikló futamon.

Az olasz Federica Brignone nyerte szombaton a női szuperóriás-műlesiklást Bad Kleinkirchheimben, az alpesi sízők világkupa-sorozatának e hétvégi ausztriai állomásán. Miklós Edit kórházba került, miután a célba érkezést követően elájult, bár rövid idő múlva magához tért.

 

Brignone hetedik vk-elsőségét szerezte, de az osztrák síparadicsomban most először tudott győzni. A második – 18 századmásodpercnyi hátránnyal – a svájci Lara Gut lett, míg harmadikként a hazaiak versenyzője, Cornelia Hütter érkezett célba.

 

Fotó: AFP/HANS KLAUS TECHT

 

Miklós Edit ötvenes rajtszámmal indult, és a felső pályaszakaszon kisebb hibát követett el, ami után biztonsági versenyzésre váltott át. Nem is volt baj egészen az utolsó kapuig, amelyet azonban kihagyott – ezért utóbb kizárták – , a célvonalat átlépve pedig hanyatt esett, fejét beütötte, majd a hátán többször megperdülve ájultan, mozdulatlanul hevert a havon. Rövid idő múlva eszméletre tért, a segítők hordágyon vitték a mentőhelikopterhez, amely kórházba szállította a magyar versenyzőt.

Eredmények:
1. Federica Brignone (olasz) 1:09.80
2. Lara Gut (svájci) 1:09.98
3. Cornelia Hütter (osztrák) 1:10.26

 

MTI

Nyitókép: AFP/HANS KLAUS TECHT

The post Alpesisí-világkupa: Miklós Edit nagyot esett és elájult a célban appeared first on Körkép.sk.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »