Amerika otthagyhatja a „korrupt világszervezetet”

Amerika otthagyhatja a „korrupt világszervezetet”

Washington kedd este jelentette be, hogy a térségben zajló egyre nagyobb feszültségek miatt Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet a jövő héten Izraelbe és a Palesztin Hatóság területére látogat. Továbbra is feszült a viszony Izraelben, miután kiderült, hogy Palesztina egymilliárd dollárnyi összegekkel támogatta a terroristákat.

Az eset miatt Donald Trump és Mahmúd Abbász korábbi találkozóján is feszült volt a légkör. Az amerikai elnök szerint a palesztin vezető képmutató, hiszen folyamatosan arról beszél, hogy békét akar végre, miközben eszméletlen összegeket folyósít a terroristáknak és családjaiknak.

A helyzet stabilizálása érdekében Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet a jövő héten Izraelbe utazik, hogy megoldást találjon a problémákra. A diplomáciai képviselő izraeli és palesztin vezetőkkel tárgyal majd.

Hírdetés

Az Egyesült Államok ENSZ-missziója egyelőre nem jelölte meg a leendő konkrét tárgyalópartnereket. Haley az utazása előtt Genfbe látogat, ahol felszólal – az amerikai ENSZ-nagykövetek közül elsőként – az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa ülésén. A nagykövet teljesen egyetért Rex Tillerson külügyminiszterrel abban, hogy az ENSZ rettenetesen korrupt és nem elég modern.

Ha nem lesznek érdemleges reformok, akkor az Egyesült Államok megfontolja akár a kilépését is”
– fogalmazott korábban Haley, akinek ez lesz a második külföldi útja. A múlt héten jordániai és törökországi menekülttáborokban járt.

888.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »