Amit egy átlagembertől nem, azt a politikusoktól elfogadja a NAV

Amit egy átlagembertől nem, azt a politikusoktól elfogadja a NAV

Egyre nagyobb összeggel tartoznak a politikusok ismeretlen magánszemélyeknek, már ha hihetünk a vagyonnyilatkozatokban szereplő adatoknak – írja a G7. A portál szerint egy átlagpolgár esetében az adóhivatal nem fogadná el magyarázatként, hogy érzelmileg közelálló magánszemélytől kapott kölcsön, az országgyűlési képviselők esetében azonban teljesen legális a titokzatos barát által nyújtott kölcsön intézménye. A G7 összesítése szerint a 30 magánkölcsönben érintett képviselőből 23 kormánypárti.

A Transpareny International jogi igazgatója azt mondta a Hír TV-nek, hogy a magánkölcsön sok esetben a pénzmosás egy fajtája is lehet és akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet.

„A parlament tulajdonképpen a rosszul gazdálkodó figuráknak és a szegényházba tartozóknak a gyülekezete, hiszen mindenki aki kicsit is hatalom közeli, el van adósodva. A nemzetbiztonsági kockázat, bár ezt is könnyű ráhúzni sok mindenre, talán abban érhető tetten, hogy jellemzően a kormánypárti képviselők azok, akik magánembereknek vannak eladósodva. Most ez vagy azért van, mert a kormánypárti képviselőknek a bankok nem hiteleznek, vagy azért van mert valami miatt a közhatalmi döntésekhez a törvények meghozatalához a közpénzekre vonatkozó döntésekhez, a fazékhoz közel lévő politikusoknak keletkeznek megmagyarázhatatlan jövedelmei és jobb híján azt mondják, hogy ezek magánkölcsönökből származnak” – fejtette ki Liget Miklós, a TI jogi igazgatója.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »