Anglia: „Gyűlöletposztok” megosztása fél év börtön; késelés: hazamehet

Anglia: „Gyűlöletposztok” megosztása fél év börtön; késelés: hazamehet

A Politico hírportál brüsszeli szerkesztősége reggeli hírösszefoglalójában Orbán Viktor miniszterelnökké választása alkalmával tegnap elmondott beszédéből ezt emelte ki: „nyugatra a germán vaskancellárok földje, keletre a szláv katonanépek világa, délre pedig muszlim embertömegek találhatók.” Az utána következő mondat egyébként így hangzott: „Ezért a magyar politika nem szimpatizálhat a demokráciaexport-elméletekkel, nem társulhat a más népeket kioktatókhoz és azokhoz sem, akik a német, az orosz, a török népet és annak vezetőit sértegetik.”

„A meghívott diplomaták fele sem vesz részt a jeruzsálemi amerikai nagykövetség nyitásán” címmel a Sputnik News orosz hírügynökség arról tájékoztat, hogy csak harminc nagykövet fogadta el a meghívót a Tel Avivból átköltöztetett amerikai nagykövetség ünnepélyes megnyitására. Az izraeli külügyminisztérium  86 ország diplomatáit hívta meg. Magyarország, Csehország és Bulgária nagykövetei elfogadták a meghívást.

A vártnál jóval többen, harminc ezren tiltakoztak München belvárosában az ellen, hogy Németországban egy új törvény révén a rendőrség olyan hatalmat kap, amire nem volt példa a II. világháború óta. Felhatalmazzák, hogy magánleveleket bontson fel, házkutatást tartson, telefonbeszélgetéseket hallgasson le, sőt egy hónapra „megelőzés” céljából őrizetbe vegyen állampolgárokat, ha a rendőrség „azonnali veszélyt” észlel. Az ellenzők szerint a törvény túlzottan tágan értelmezhető, és ezzel a rendőrség visszaélhet, azaz olyan esetekben is alkalmazhatja, amikor erre nincs indoka, számol be a tüntetésről a Russia Today orosz tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

A brit Daily Mail nevű napilap  felháborodottan ír arról, hogy egy most benyújtott törvényjavaslat értelmében fél év börtönre is ítélhetnek embereket, akik a közösségi médiában olyan posztokat osztanak meg, amelyek a hatóságok szerint gyűlöletet keltenek, így rasszisták vagy meleg ellenesek. A cikk hangsúlyozza, a brit Munkáspártot naponta vádolják antiszemitizmussal, míg késsel másokra támadókat rutinszerűen enged szabadon a bíróság.

A héten 65 éves születésnapját ünneplő Tony Blair volt brit kormányfő már 11 éve kap nyugdíjat és ennek során 800 000 fontot zsebelt be, derítette ki a független Voice of Europe hírportál.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

Hírdetés

 

 

 

 

 

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »