Angol szabályok Angliában – a muszlimok tiltakoznak…

Fellépett a gyerekek hidzsábviselése és böjtölése ellen az egyik iskola. A brit kormány ezzel a kérdéssel nem hajlandó foglalkozni. Az iskolát azonban “tűz alá vették” a muszlim diákok szülei, akik felháborodtak az új szabályzaton – írja a Sunday Times.

Nagy-Britanniában a legjobb állami iskolának számít a London keleti részén fekvő St. Stephens általános iskola, legutóbbi értékelésében a brit tanfelügyeleti szervezet, az Ofsted is szuperlatívuszokban emlékezett meg az oktatási intézményről.

Az iskolát azonban “tűz alá vették” a muszlim diákok szülei, akik felháborodtak az új szabályzaton – írja a Sunday Times. Az intézmény ugyanis megtiltotta a nyolc éven aluli lányoknak, hogy hidzsábot viseljenek, ezen kívül az iskola területén tilos lesz megtartani a ramadánt. Az általában nyárra eső böjtölés során ugyanis a 8-9 éves gyerekek mintegy 18 órán keresztül nem vesznek magukhoz táplálékot, pedig ebben az időszakban vizsgáik vannak.

A brit kormány jelenlegi, hivatalos álláspontja az, hogy minden iskola saját maga dönti el, hogy integrálja-e az iszlám vallási szabályokat saját intézményében. A St. Stephens igazgatója szerint a kérdéssel a brit kormánynak kellene foglalkoznia, hiszen nem várható el az iskolai vezetőtestületektől, hogy ilyen kérdésekben döntsenek – és a szülők haragját elviseljék, ha netán „rossz” döntést hoznak.

888.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »