Anonymus: vizsgálódik a hatóság

A hatóságok vizsgálják a kormányt megfenyegető állítólagos Anonymus-videót – írta hétfői számában a Népszabadság és a Magyar Idők.

A Magyar Időknek Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt mondta: minden terrorfenyegetést komolyan kell venni, még az olyanokat is, amelyeket egyes hírek szerint az Anonymus csoport tehetett közzé nemrég az interneten. Az államtitkár azt mondta a lapnak, bár a videó nem a hekkercsoport hivatalos oldalán jelent meg, nem szabad figyelmen kívül hagyni. Hozzátette: amennyiben bebizonyosodik, hogy komoly a csoport szándéka, a kormány meghozza a szükséges óvintézkedéseket.

A Népszabadságnak Bencsik Balázs, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetője azt mondta, fenntartásokkal kezeli a támadást bejelentő videót. Az intézet vezetője azt is elmondta a lapnak, hogy már tudják, honnan küldték a Daily Newsnak írt levelet, erről azonban a rendőrségi nyomozás érdekében nem árult el részleteket a kibervédelmi intézet vezetője. A lap szerint a Nemzeti Kibervédelmi Intézet eddig semmi jelét nem tapasztalta annak, hogy támadás készülne az állami informatikai rendszerek ellen. Bencsik Balázs tájékoztatása szerint azonban komolyan veszik a fenyegetést és értékén kezelik, ezért a szükséges mértékig megerősítették a kormányzati rendszerek informatikai védelmét.

Videóüzenet a kormánynak

A Daily News Hungary című portálhoz még december 15-én futott be egy e-mailhez csatolt videóüzenet, amelyben az Anonymus hackercsoport „háborút hirdetett” a Fidesz és a kormány ellen, mert szerintük a kormány „diktatúrát épített ki”, rosszul bánt a kisebbségekkel, és a „déli határon épült kerítéssel kizárta a menekülteket”. A portál december 23-án hozta nyilvánosságra a hírt


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »