Apáti Bence: transzklotyók avagy mikor a 444-et pofon csapja a valóság

Apáti Bence: transzklotyók avagy mikor a 444-et pofon csapja a valóság

“Van nekem egy ilyen beszólás számlálóm (…) 14-ből 3 volt úgymond fehér ember. Arról van szó, hogy kell-e – ha az ember meleg, vagy transznemű – a török negyedekben félnie a beszólásoktól. (…) mert villámgyorsan azt látom, hogy olyan emberekkel vagyok látszólag egy platformon, akikkel kurvára nem vagyok egy platformon.”

Tegnap tett ki a 444 egy Tarr Béla képi megoldásait idéző – s azt egyben zárójelbe tévő – drámai hangvételű videót Vay Márton volt Lmp-s aktivista nővé válásáról. Ebben a remekműben, Vay Márton/Blanka hanyagul kirúzsozott szájából hangzanak el ezek az elgondolkodtató mondatok. A produktum egyébként a szokásos propaganda-forgatókönyvet követi. Szép muzsika, lassítások. Mártonblanka csodálatos bátorságról tanúbizonyságot tévő története könnyeket fakaszt az arra alkalmas szemekből.

Néha megbicsaklik ugyan a sztori, merthogy kiderül, miután hősünk egy olyan kúrát csinált végig, ami Trokán Nóriból is egy komplett NDK-s úszóválogatottat csinálna, elhagyta a felesége – érthetetlen – és, hogy a hormonoktól narancsbőrös lett pont ott, ahol a nők narancsbőrösek szoktak lenni, – még érthetetlenebb – és mindennek tetejébe még azzal is szembesülni kellett, hogy a zorbáni fasisztanáci diktatúrában van egy kisebb piaci rés transzklotyók tekintetében, minek okán  hol a férfi, hol a női vécébe jár pislantani, ha épp közterületen jön rá a szükség. No de sebaj, az élet szép és most boldog csak igazán.

(Jelzem, már vártam, hogy elinduljon a lobbizás a transztoalettekért. Aki nem tudná, jelenleg az amerikai egyetemek a valódi világ valódi bajaitól hermetikusan elzárt safe space-eiben a transzneműek vécézési szokásaival összefüggő problémák megoldása  lett a legsürgetőbb ügy. Ha javasolhatnám, a legközelebbi vizes vébé helyett építsünk mi is gyorsan 10 millió gender mosdót a 18 darab magyar transznemű honfitársunknak!)

No, de  mindenki megnyugodhat, az alkotás vége happy end és  hősnőnk, urunk, vagy mittoménmostmár kicsodánk  lassítva gázol simára borotvált combja közepéig  a Kisoroszi Cseres tó barnás-zöldes  színekben játszó vizébe. Függöny le. Stáblista. Standing ovation.

Csakhogy!  Van ez a fenti pár, el nem hanyagolható mondatocska. Némi kis porszem a gépezetben. Valahogy benne maradt. Magam sem értem, hogy, de ott van.

Mártonblankával ugyanis pontosan az történt, ami honi szabadelvűinkkel is történne, ha Orbánbasi holnap lebontaná a Gyodát. Pofán csapta a nagy büdös, no go zónába bandázsolt valóság. Integrációstól, bevándorlóstól, Je suis Charlestól, muszlim radikálisokostól, elnemfogadásostól. Mindenestül.

Hírdetés

Mert lehet, hogy a 24.hu alternatív valóságában Magyarországon üldözik, elnyomják, meg kirekesztik a melegeket, a transzikat, meg mind a 4000 gendert, de az a szomorú hírem van, hogy a “fejlettnyugathoz” képest nemhogy nem  üldözik, hanem pont, hogy megvédik. És ha a ballib média nem álszent, képmutató, hazug propagandisták gyülekezete és nem csak akkor fontos neki a különböző kisebbségek sorsa, amikor élő pajzsként tolják maguk előtt az NER elleni harcban, akkor rohadt gyorsan el kéne kezdeniük támogatni Orbán menekültügyben képviselt álláspontját. Ugyanis Blanka asszony első kézből szerzett tapasztalatai is azt erősítik (a nemváltás óta elvesztette  egzisztenciáját, feleségét, több baloldali ismerősét és a legtöbb homofób beszólást a bevándorlónegyedben kapja), hogy pont, hogy nem itt köpdösik meg az lmbtqrstuvwxyz közösséghez tartozó állampolgárokat, hanem éppenséggel abban a Berlinben, ahova Mártonunk menekült a gaz, bezárkózó magyar nácikok elől.

“mert villámgyorsan azt látom, hogy olyan emberekkel vagyok látszólag egy  platformon, akikkel  kurvára nem vagyok egy platformon.”

Ezen kéne elgondolkoznotok inkább, drága haladók!

Ugyanis elcivakodunk mi itt egymással. Ti belém martok, én meg belétek. Uncsi is lenne enélkül az élet.

Ki-ki védi a saját ideológiáját. Mi jobberek a mienket, ti libsik a tieteket, de végső soron “kurvára egy platformon vagyunk”.

Mikor értitek már meg?

The post Apáti Bence: transzklotyók avagy mikor a 444-et pofon csapja a valóság appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »