Átadták a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében felújított óvodát Ipolynyéken

Átadták a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében felújított óvodát Ipolynyéken

Átadta a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében felújított óvodát csütörtökön a felvidéki Ipolynyéken a falu polgármestere Hrubík Béla, Menyhárt József, az MKP elnöke és a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa.

Grezsa István az átadást megelőzően arról beszélt, hogy az ipolynyéki óvoda az első abból az 58 óvodából, amelynek a felújítására az érintett felvidéki önkormányzatokkal már szerződést kötött a kormány. Hozzátette, hogy a program igazolta, nemcsak az egyházakkal, hanem az önkormányzatokkal együttműködve is lehet ilyen felújítási programokat megvalósítani.

“Kilencvenhét esztendővel Trianon és huszonhét évvel a rendszerváltás után eljutottunk odáig, hogy nemcsak a jogfosztások ellen harcolunk már, hanem azért is, hogy összefogva a Kárpát-medence meghatározó népévé váljon a magyar” – fűzte hozzá a kormánybiztos.

Menyhárt József, a sikeres óvodafejlesztési program első ütemének bejelentésekor úgy fogalmazott,

A 2016 novemberében elfogadott kormányprogram 17,1 milliárd forintos forrással Trianon óta a legnagyobb ilyen típusú befektetés a határon túli óvoda ügyekben.

MTI/Körkép.sk

Nyitókép: Körkép.sk (illusztrációs felvétek)

További ajánlott írások:


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »