Átadták a komáromi uszoda felújított medencéjét

Átadták a komáromi uszoda felújított medencéjét

Átadták a városi fedett uszoda átépített nagymedencéjét, amely a 2013-ban megkezdődött uszodafelújítás fontos állomása; az elmúlt években a beázó tetőszerkezet egy részét cserélték ki, és rendbe tették a kis tanmedencét, közel 180 ezer euró ráfordítással.

A szalagot Stubendek László polgármester, Keszegh Béla alpolgármester és Nagy Tamás, a létesítményt működtető Comorra Servis igazgatója vágta át.

A fémlapokból épült medencét 1985-ban adták át, és a rendszeres karbantartási, felújítási munkák elmaradása miatt fokozatosan kritikus, sőt, balesetveszélyes állapotba került és a közegészségügyi hivatal kilátásba helyezte a bezárását. Ezért az önkormányzat a tavalyi költségvetésben 190 ezer eurót hagyott jóvá rekonstrukcióra, ám a költségek meghaladták ezt az összeget, 228 ezer euróra rúgtak (áfa nélkül), ezért a hiányzó tételt a Comorra Servis teremtette elő. A beruházás magában foglalta a medence teljes felújítását és mélyítését, a régóta nem működő talajfűtés cseréjét, hatékonyabb vízcirkulációs rendszer beszerelését, valamint a mennyezet felújítását. A medencét 60 cm-rel kimélyítették – pontosabban oldalfallal megemelték –, az eddigi 120–180 cm helyett 180–240 cm-es lett a vízmélység, ami már megfelel a vízilabdás előírásoknak is. A nyilvánosság az úszó- és vízilabdaedzéseken kívüli időben veheti igénybe a fedett uszodát, hétfőtől péntekig 13.00 és 14.30, valamint 19 és 21 (kedden 19.30–21.30), továbbá szombaton 14 és 20, vasárnap pedig 10 és 12, majd 14 és 20 óra között.

A hivatalos átadón elhangzott, hogy nagy szükség lenne az ablakok és az ajtók cseréjére, az öltözők felújítására is. Korábban elkészült az épület teljes rekonstrukciójának tervdokumentációja, amely 1,8 millió eurós költségekkel számol. Ilyen volumenű beruházást azonban saját költségvetésből nem, csupán pályázati forrásból tudná megvalósítani a város.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »