Átszakadt egy védőgát Houston közelében

Otthonaik elhagyására, menekülésre szólította fel a lakosságot kedden a texasi Brazoria megye vezetője, miután a Harvey hurrikán okozta áradások következtében Houstontól délre átszakadt egy folyami védőgát.

A texasi nagyvárostól mintegy 50 kilométernyire délre szakadt át a Brazos folyó egyik gátja. Matt Sebesta, Brazoria megye közigazgatási vezetője a televízióban sürgette a lakosokat, hogy azonnal hagyják el otthonukat és menjenek a magasabban fekvő területekre.

A Houston környéki folyók már nem egyszerűen áradnak, hanem kiöntöttek. A heves és nem szelídülő esőzések miatt két víztározó a város északi részén túlcsordult, a környéken élők kimenekítése megkezdődött – írja az MTI.

A BBC beszámolója szerint legalább kilenc ember életét vesztette, és több ezren hagyták el otthonukat.

http://mno.hu/

Az időközben trópusi viharrá szelídült Harvey hurrikán pénteken érte el a texasi partvidéket. Szombaton – egyetlen nap leforgása alatt – huszonöt tornádó volt, vasárnap délután Houston északkeleti elővárosaiban hirdettek tornádóriadót.

A pusztító áradásokat történelminek minősítik az Egyesült Államokban. Az eső változatlanul zuhog, a folyók vízszintje emelkedik, és a meteorológusok a hét végéig nem jósolnak változást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »