Áttörték a macedon határt a kontinensfoglalók

Áttörték a macedon határt a kontinensfoglalók

A macedón hatóságok könnygázt, valamint hanggránátokat vetettek be, amikor a migránsok betörték a kerítés kapuját a két országot összekötő vasútvonalnál. Többen megsérültek. Néhány migráns kövekkel dobálta meg a rendőröket. A BBC tudósítása szerint egy összeeszkábált „faltörő kossal” mentek neki a határzárnak.

Hétfő hajnal óta ismét zárva van a görög-macedón határ Idomeninél. Éjjel a határ macedón oldalán is megjelentek migránsok, őket a rendőrök vitték oda, miután a kerítést megbontva szöktek át Macedóniába. Ez a csoport többek között fekete-afrikaiakból állt.

Hírdetés

A kapu legutóbbi megnyitásakor feszült helyzet alakult ki, elég komoly dulakodás volt, az emberek egymást taposták, mert mindenki elsőként próbált átjutni a határon. Macedóniába szombaton szíriaiakat és irakiakat engedtek át, akik rendelkeztek valamilyen dokumentummal. A határátlépőket a görögök nyilvántartásba vették.

Idomeni közelében, egy domb tetején egy elhagyatott házra – valamikor motel lehetett – bukkantak a média munkatársai, amelyet mintegy harminc-negyven migráns elfoglalt. Ezen marokkói, algériai, pakisztáni, valamint iráni emberek között van olyan, aki már három-négyszer megpróbálta átlépni a görög-macedón határt.

Macedónia, miután múlt héten szigorított ellenőrzést és belépési feltételeket léptetett életbe, szombaton mintegy 300 embert engedett belépni az országba. A macedón hatóságok ismételten arra hivatkoztak, hogy csak lassítják a migránsáradatot, követve a balkáni útvonalon fekvő többi ország eljárását. Görögország ugyanakkor tiltakozik az intézkedés ellen.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »