Az alapító nyilatkozatától elforduló, adományokkal szédelgő Jobbik szerint a kilépők az esküszegők, és a pártnak járnak a mandátumaik

A Jobbik országos elnöksége visszahívja mandátumából azon képviselőket, akik kiléptek a pártból és akár a 2014-es önkormányzati, akár a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom listáin szereztek képviselői mandátumot – írja közleményében az egykori nemzeti párt. (Az esküszöveg rájuk nézve kellemetlen részeit ezúttal sem hozták fel, azokat olvasóink hiába is keresnék – a szerk.) Alább a folytatás.

Emlékeztetjük az érintett képviselőket a Szent Koronára tett esküjükre, az abban vállaltakra: amennyiben a visszahívás megtörténik, adják vissza mandátumaikat az őket jelölő Jobbiknak. Felhívjuk továbbá a listán mandátumot szerzők figyelmét, hogy képviselői helyeiket a jobbikos választóknak és a Jobbiknak köszönhetik.

Hírdetés

Egy tisztességes ember minden körülmények között, az utolsó betűig hű marad letett esküjéhez. Egy becsületes, tiszta szándékok által vezérelt ember számára a napnál is világosabb, hogy nincs olyan érv, amely egy ilyen fogadalmat felülírhat.

Óvnánk egykori bajtársainkat a becstelenségtől és arra kérjük őket, kíméljék meg további politikai pályafutásukat az esküszegés bűnétől és tegyék meg azt, amit ebben a helyzetben nem elsősorban a Jobbik országos elnöksége, hanem Szent István királyunk koronája előtt letett esküjük miatt a jobbikos választók várnak el tőlük.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »