Az ÁSZ-törvényt támadná meg a Jobbik

Meg szeretné támadni a Jobbik azt a törvényt, amely szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) bírságával szemben nincs jogorvoslat – ez az egyik lépés, amit megtesz a párt az állami szerv 660 millió forintos gigabírsága miatt. Volner János, a párt frakcióvezetője szerda délelőtt jelentette be, hogy már zajlik a munka, amelynek a végén az Alkotmánybírósághoz akarnak fordulni.

Emellett azt sem hagyják annyiban, hogy az adóhatóság várhatóan inkasszót tesz majd a számlájukra, miután a kiszabott bírságot – mint jelezték – a rendelkezésükre álló 15 napon belül önként nem fogják kifizetni.

Ha az itthoni lehetőségeket kimerítették, akkor jön a nemzetközi színtér, ez a strasbourgi bíróság lehet. A jobbikos politikus megítélése szerint azonban idáig már csak a tavaszi parlamenti választások után jutnak el.

Volner János elmondta azt is, hogy a legfrissebb, szerda reggeli adatok szerint az adománygyűjtésüknek köszönhetően már több mint 62 millió forint jött össze.

Hétfőn az egykori fideszes képviselő, Domokos László által vezetett Állami Számvevőszék bejelentette, hogy véglegessé vált a Jobbik büntetése, amit tiltott támogatás miatt szabtak ki a pártra. Vona Gábor pártjának 15 napon belül kell kifizetnie 331 millió forintot, és még ugyanennyit a választások után vonnak el tőlük az állami támogatásból. A pártelnök azonban kedden bejelentette, önként egy fillért sem fizetnek. Vona Gábor még azt sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy a párt vezetőit, beleértve saját magát, az eljárás végén börtönbe zárják.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »