Az Egyesült Arab Emírségek állnak a katari hekkelés mögött

Az Egyesült Arab Emírségek állnak a katari hekkelés mögött

THE WASHINGTON POST

Az Egyesült Arab Emírségek szervezték májusban egy katari kormány hírportál meghekkelését, és oda egy hamis sztorit helyeztek el, amely ürügyül szolgált Katar és több arab országok közötti válság kirobbantásához. Ezt a Washington Post jelentette először vasárnap.

Az Emírségek washingtoni nagykövetsége nyilatkozatot adott ki, amelyben a fővárosi lap jelentését álhírnek tekinti és ragaszkodik ahhoz, hogy az EAE-nek abszolút semmilyen szerepe nem volt az állítólagos hekkelésben.

A jelentés névtelen amerikai hírszerzőket idézett, akik szerint az emirátusi kormány vezetői tagjai a tervet május 23-án vitatták meg. Másnap olyan cikk jelent meg a katari hírügynökség honlapján, amely Tamim Bin Hamad al-Szani katari sejket idézi, és ebben állítólag dicsérte Iránt és azt mondta, Katarnak jó kapcsolata van Izraellel. Hasonló uszító nyilatkozatok jelentek meg a hírügynökség twitter-üzeneteiben.

A hírügynökség közölte, meghekkelték és eltávolította a cikket. De Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Egyitpm blokkolta a katari médiumot és később megszakították vele a diplomáciai kapcsolatokat.

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »