Az emberek nem erre szavaztak: Mellár Tamás épp elárulja a választóit

Az emberek nem erre szavaztak: Mellár Tamás épp elárulja a választóit

Az ATV információi szerint maga Karácsony Gergely rimánkodott az egykor fideszes Mellárnak, hogy húzza ki a pácból a liberális Bősz Anett távozása miatt egy fővel a frakcióalakítási küszöb alatt rekedt politikai alakulatot.

Mai Facebook-bejegyzése alapján pedig úgy tűnik, Mellár engedett is Karácsony győzködésének, és – korábbi ígéretével ellentétben, miszerint „semmiképp” sem csatlakozik egyetlen parlamenti párthoz sem -, a Párbeszéd frakciójában folytatja politikai pályafutását.

De miért is akkora probléma ez?

Nem erről szólt a fáma

Mint emlékezetes, a Baranya megye 1. számú választókerületben az országgyűlési választások előtti kampányban a baloldali pártok egyöntetűen álltak be az először a Bokros Lajos vezette Modern Magyarországért Mozgalom színeiben rajthoz tipegő, de végül függetlenként induló Mellár Tamás mögé, aki a megmérettetés előtt hangoztatta, hogy rá pártállástól függetlenül szavazhatnak az emberek, képviselni fogja az érdekeiket.

Mellár végül sikeresen elhitette magáról, hogy ő a Fidesz egyetlen esélyes kihívója, ennek érdekében azonban attól sem riadt vissza, hogy aljas eszközöket alkalmazzon azokkal szemben, akik nem voltak hajlandóak visszalépni a javára:

a Jobbik szintén esélyes jelöltjét, Fogarasi Gábort például nem tudta rávenni, hogy álljon el az indulástól, így azt kezdte lebegtetni, hogy már Vona Gáborral is megállapodott arról, hogy a Jobbik őt fogja segíteni, ami természetesen nem volt igaz.

Hírdetés

Ezzel azonban vélhetőleg komoly hatást gyakorolt a jobbikos szavazókra, akik körében igen magas volt a taktikai szavazásra való hajlandóság a Fidesz leváltásának érdekében.

Mellár Tamás így nem csak baloldali, de nagy arányban jobbikos szavazóknak is köszönheti függetlenként szerzett parlamenti helyét, így azzal, hogy szerepet vállal a Párbeszéd frakciójában, őket is szembe köpi.

Pénz, pénz, pénz

És, hogy miért tört ki a liberálisok közötti hisztéria? Természetesen a pénz miatt. Az alább linkelt cikkekben szépen nyomon követhető, hogyan és miért omlott össze ismét viharos sebességgel pénteken a baloldal, ami egyben azt is megmutatja, mennyire vehető komolyan az ő politikai teljesítményük és elvhűségük:

  • Kiderült, hogy Molnár Gyula évi 60 milliós támogatást ígért a Liberálisoknak az MSZP nevében, megkerülve a párt elnökségét.
  • Bősz Anett, a Liberálisok egyetlen parlamenti képviselője kilépett a Párbeszéd frakciójából, így az a szükséges létszám alá csökkenve megszűnhet, az MSZP szövetségese pedig eleshet az évi 135 milliós támogatástól, megszűnik Szabó Tímea frakcióvezetői tisztsége és a parlamenti bizottsági helyeket is újra kell osztani.
  • Szabó Tímea kijelentette, hogy „Fodor Gábort nem érdekli semmi más, csak a pénz”, és „politikai élősködőnek” nevezte a liberálisok elnökét, az MSZP frakcióvezetője, Tóth Bertalan pedig felszólította Bőszt, hogy adja vissza a mandátumát.

Megérte?

Mellár Tamás teljes magyarázkodása itt olvasható, mindenki döntse el, megéri-e egy súlytalan, ultraliberális törpepárt megmentése az elvek feladását és a korábbi ígéretek, valamint a választók semmibe vételét, illetve mennyire független egy olyan politikus, aki Karácsony Gergely első füttyentésére kész megtagadni korábbi önmagát:

Belépek a Párbeszéd frakcióba

A mai napon (2018. május 20-án) úgy döntöttem, hogy belépek a Párbeszéd párt parlamenti frakciójába. Teszem ezt azért, mert nem nézhetem tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon. Egyesek felelőtlen döntése miatt olyan helyzet alakult ki, amelyben nem maradhatok passzív, hanem tevőlegesen segítenem kell az ellenzéki pártok együttműködését.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »