Az erőművek biztonságát javító eszköz van készülőben

Az erőművek biztonságát javító eszköz van készülőben

Az erőművek biztonságát növelő eszközt fejleszt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott támogatás segítségével az Infoware Zrt., a 318 millió forintot meghaladó fejlesztéshez több mint 175 millió forint vissza nem térítendő forrást nyertek el – közölte a társaság szerdán.

Olyan eszköz prototípusát mutatják be, amelynek segítségével minimalizálni lehet az erőművek, alállomások és naperőművek földzárlat miatti kieséseit, jelentősen növelve ezzel a villamosenergia-ellátás biztonságát.

A projekt során kifejlesztendő prototípust alkalmazni lehet majd minden szigetelt, egyenáramú energiaellátó rendszerben, amelyeket hagyományos erőművekben, ipari üzemekben, fotovoltaikus erőművekben vagy egyéb alkalmazásokban használnak.

Az 1990-ben alakult, többségében magyar tulajdonban lévő szigetszentmiklósi középvállalkozás jelenleg is gyárt váltakozó és egyenáramú energia-ellátó rendszereket a hazai és a nemzetközi piacra. A projekt eredményeként ezeket olyan intelligens funkciókkal egészíthetik ki, amelyek nemzetközi versenyelőnyt jelenthetnek. A fejlesztés eredményét egyebek mellett a Paks II erőműben is alkalmazni lehet – közölték.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »