Az európai nők váltak a terroristák új célpontjává

Az európai nők váltak a terroristák új célpontjává

Csoportos nemi erőszakot követtek el a migránsok Európa egyik legkedveltebb üdülőhelyén, az olaszországi Riminiben. Egy, a húszas éveiben járó lengyel párt este támadta meg négy, Afrikából származó migráns, majd miután a férfit leütötték, szexuálisan bántalmazták a védtelen nőt. Közben szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy 2017-ben először a nők váltak at iszlamista támadások fő célpontjaivá, azért mert számukra ők képviselik a felvilágosodást és az emancipációt.

2017-ben a terroristák egyik fegyvere leginkább a  turisták felé irányult, gyerekek és nők felé. A cél a destrukció, rombolás, károkozás, és rájöttek hogy tudnak akkor is nagyot ütni, ha nem nagy károkozással támadnak. A támadások eszköztára tágult ki, melynek célpontjai a nők – fogalmazott Makai Gábor klinikai szakpszichológus az M1 Ma este című műsorában.

Egy szélsőséges fanatikus iszlamista férfi számára az a nő, aki független, akinek van önnálló akarata, gondolata, társadalmi szerepvállalása, és maga meghatározza, milyen szoknyában van, nekik egy “ördögnek való selejt”, és nem nőként tekintenek rá. A nő fogalma átíródott egyfajta torz, hamis eszmével, ezt pedig megerősíti bennük a terrorista szervezet – fűzte hozzá.

Van különbség terrorista és terrorista között, hiszen van, aki szervezeten belül radikalizálódik és van,  aki önmaga választja ki női áldozatait, nem parancsra, hanem egy eszme által gondolja, hogy ezek a nők provokatívak és veszélyeztetik a világot – magyarázta a szakember.

Hozzátette: az arab országokban a nő a férfi által van meghatározva a mai napig.

A klinikai szakpszichológus szerint mindig a hatalomra való törekvést jelenti az erőszak. A szexuális erőszak oka nem a miniszoknya, az alkohol vagy a félmeztelenség. A cél a rombolás, az esetek többségében van valamilyen torz, mentális zavar, egy impulzus kontrollzavar, és az elkövető általában a világot hibáztatja, és ezen belül a nőket – húzta alá Makai Gábor.

forrás: M1 Ma Este / hirado.hu

The post Az európai nők váltak a terroristák új célpontjává appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »