Az Iszlám Állam vezetője szerint a légicsapások csak keményebbé tették a szervezetet

MTI nyomán

Az Iszlám Állam elleni orosz és amerikai légicsapások nem gyengítették meg a dzsihadista szervezetet, sőt pont ellenkezőleg, “keményebbé tették” azt – ezt állította egy, a csoport vezetőjének tulajdonított, szombaton nyilvánosságra került üzenet, amely a zsidókat is megfenyegeti.

Az IÁ-hoz közeli Twitter-migroblogokon terjesztett, Abu Bakr al-Bagdadinak tulajdonított hangfelvételen a szervezet önjelölt “kalifája” arról beszél, hogy “államában” minden a legnagyobb rendben megy, és “minél hevesebb a háború ellene, annál tisztább és keményebb lesz” a dzsihadista csoport.
   
Az IÁ vezetője a felvételen bírálta a Szaúd-Arábia által a dzsihadistákkal szemben életre hívott muszlim összefogást (ennek őszintesége Szaúd-Arábia térségben betöltött szerepe miatt erősen kérdőjeles) és azt mondta, hogy ha az “valóban iszlám koalíció lenne, akkor megszabadította volna magát zsidó és keresztes uraitól, és a zsidók kiirtását és Palesztina felszabadítását tűzte volna ki célul”.
   
Az izraeli zsidóknak Bagdadi azt üzente, hogy “minden nappal közelebb kerül hozzájuk” az IÁ, és rejtőzködniük kell majd a dzsihadisták “kövei elől”. Ezzel párhuzamosan a muszlim országokat arra szólította fel, hogy csatlakozzanak az IÁ harcához, mert ez vallási kötelességük.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »