„Az új olasz kormány szétverheti az Európai Uniót”

„Az új olasz kormány szétverheti az Európai Uniót”

(EchoTV sajtószemléje)

„Az új olasz kormány szétverheti az Európai Uniót” címmel a Deutsche Wirtschafts Nachrichten nevű német gazdasági-politikai hírportál arról ír, hogy az Öt Csillag Mozgalomból és a Ligából most alakuló  olasz jobboldali koalíció hosszú idő óta a legnagyobb veszélyt jelenti az EU-ra, kezdve annak várható migránspolitikájától gazdaságpolitikáján át egészen baráti Oroszország politikájáig.

Az amerikai Politico brüsszeli szerkesztésű hírportálja arról számol be, hogy John Bolton, Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója vasárnap a CNN televíziónak elmondta: az Egyesült Államok készen áll az európai országok elleni szankciók életbeléptetésére, ha azok továbbra is üzleteket bonyolítanak le Iránnal. Amikor Trump elnök bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép az Iránnal kötött nemzetközi nukleáris megállapodásból, azt is közölte, a felfüggesztett Irán elleni szankciókat újra életbe lépteti. Bolton azt is mondta, hogy szerinte az európaiak be fogják látni, az ő érdekük is otthagyni az atommegállapodást.

Christian Lindner, a német liberális Szabaddemokrata Párt elnöke sürgette a német kormányt, hogy Oroszországot vagy hívják meg ismét a G8-ak csoportjába, vagy pedig hozzanak létre egy G7 +1-es alakzatot, mert Moszkvával folytatni kell a párbeszédet. Azt is kijelentette, ismét intézményesíteni kell a rendszeres EU-orosz csúcstalálkozókat, idézi őt a Sputnik News orosz hírügynökség angol nyelvű szolgálata, amely hozzáteszi, míg Merkel CDU pártja oroszellenes, a bajor CSU a párbeszéd mellett áll.

Hírdetés

Recep Tayyip Erdogan török elnök kijelentette, Izrael szükségtelen agressziót alkalmaz Szíriával szemben és ezzel, mint mondta, e palesztinokat megszálló hatalom az egész Közel-Keleten háborút robbanthat ki, idézi a PressTV  iráni tévéhálózat angol nyelvű szolgálata a török elnöknek a BBC arab nyelvű adásában elhangzott interjúját.

A JTA, a Zsidó Távirati Iroda arról tudósít, hogy két ír európai parlamenti képviselő Izrael bojkottálását támogatja az euróviziós dalverseny izraeli nyertese kapcsán. Egyikük, Nessa Childers twitter-üzenetében így is fogalmazott: „Hogy Jeruzsálemben legyen a következő euróvíziós dalverseny? Az ész megáll. Azt hittem, Tel-Avivban”.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje először 11:55-kor)

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »